2024. október 8., kedd

(Ka)čardás Belgrádban

LABDARÚGÁS – Szerb boldogság, magyar katasztrófa

Vasárnap késő délután egyik kollégánk a Szerbia–Magyarország mérkőzés végeredménye után érdeklődött. Miközben írogattam az asztaliteniszcikket, válaszoltam, hogy 8:0. Pár másodperc múlva az illető másodszor is megkérdezte. Megint mondtam, hogy Szerbia–Magyarország 8:0. Amikor harmadszor is feltette a kérdést, hogy mi lett az eredmény, elfogyott a türelmem, odafordultam, majd a két kezem segítségével megmutattam a nyolcat és a nullát. Ebből is kiderül, hogy a kollégánknak három perc kellett, hogy megértse, a magyar utánpótlás-válogatott nyolc gólt kapott Szerbia hasonló korú együttesétől.

A magyar lapok a zakó elé különféle jelzőket írtak (csúnya, óriási), valamint azt, hogy tönkreverték a magyar válogatottat. A Népszabadság szerint a felnőttválogatott Dánia elleni gólszegény teljesítményének örülni kell, mivel ők legalább nem kaptak gólt az északiak ellen.

A szerb lapok természetesen örömódákat zengenek az U21-es csapatukról, amely a győzelemnek köszönhetően továbbjutott a csoportból, s a pótselejtezőben kiharcolhatja a jövő évi Európa-bajnokságon való részvételt.

Csak néhány érdekesebb cím és mondat a Szerbiában megjelenő újságokból:

Szuper Kačar

Milyen „kölykök”! A szerb utánpótlás-válogatott az Eb-selejtező utolsó fordulójában kiütéses győzelmet aratott Magyarország ellen (8:0). A mérkőzés hőse Gojko Kačar volt, aki ötször volt eredményes, az utolsó három gólját három perc alatt lőtte. Radomir Antić, a felnőttválogatott szövetségi kapitányának a döntése, hogy Gojko Kačart és Miralem Sulejmanit „kölcsönadja” az utánpótláscsapatnak, igazolt volt, hiszen az említett két játékos kiváló vezéregyéniségnek bizonyult. (Glas Javnosti)

Szerb bemutató Magyarország ellen – 8:0!

Amikor egy csapat, melyet 20 éves labdarúgók alkotnak, 8:0-ra nyer a hozzájuk hasonló korúakból álló válogatott ellen, akkor minden ok adott az örömre és a dicséretre. (mtsmondo.com)

Fölényes győzelem Kačar és Sulejmani rendezésében

A negyedik gól már teljesen megnyugtatta a „sasocskákat”, akik ettől kezdve azt is megengedhették, hogy a közönséget is szórakoztassák. (Danas)

Kačar csárdása a karaburmai stadionban

Utólag bebizonyosodott, hogy Slobodan Krčmarević csapata minden ok nélkül tartott az északi szomszédainktól, mivel a magyar csapat egyetlenegy alkalommal se veszélyeztette Brkić kapuját. (Dnevnik)

Ebből is kiderül, hogy a magyar csapat semmit nem mutatott még akkor sem, amikor tizenegy emberrel játszott. De nézzük, hogy látta a találkozót Várhidi Péter, a magyar utánpótláscsapat szövetségi edzője.

A játékvezető óriási hibát követett el, amikor Pintért kiállította és tizenegyest adott a szerbeknek. A második félidőre sajnos elfogyott játékosaink ereje, olyan volt, mintha hatan lettek volna a pályán. A kiállításig és a tizenegyesig helyzetük sem volt ellenfelünknek, a második játékrészben azonban a nagy melegben szinte menni sem tudtak mieink – és már csak kétszer cserélhettem – nyilatkozta Várhidi Péteraz MLSZ.hu-nak.

Azt mondták a szakértők, hogy ezek a fiúk képezik a magyar labdarúgás jövőjét. Uraim, nincs mit tenni: tessék a jövőbe való hitüket mielőbb érvényteleníteni. Bármelyik újság különféle rovatában megtehetik, ugyanúgy, mint mikor elveszítik a betegkönyvüket, személyi igazolványukat. Ha névtelen szeretnének maradni, használják a „magyar foci” jeligét.