2024. október 8., kedd

Apa, anya, testvérek: kezdődik!

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

A mai nyolc mérkőzéssel elkezdődnek a küzdelmek a 2008/2009-es Bajnokok Ligája csoportkörében. Az A kvartettben a két esélyes, a Chelsea és a Roma is otthon kezd: az előbbi a Bordeaux-t, az utóbbi pedig a BL-újonc Kolozsvárt fogadja. Mindkét saját közönsége előtt játszó csapat számára kötelező feladat a három pont begyűjtése, igaz, ezt a londoniaknak Michael Essien nélkül kell megvalósítaniuk, aki térdsérülést szenvedett a pénteki Ghána–Líbia találkozón.

A B csoportban a görög Panathianikosz az olasz bajnok Intert fogadja. A milánói együttesben nem játszhat Dejan Stanković, aki a Franciaország–Szerbia vb-selejtező második percében sérült meg. A portugál José Mourinho a szerb játékoson kívül nem számíthat még egy középpályására, a chilei Luis Antonio Jiménezre sem. A csoport másik mérkőzésén az a kérdés, hogy a ciprusi Anortoszisz folytatja-e jó sorozatát a brémai Werder ellen is. Az Olimpiakoszt búcsúztató csapattól már az is óriási meglepetés lenne, ha ponttal távozna Németországból.

A C kvartettben a spanyol bajnokságot siralmasan kezdő Barcelona hazai pályán javíthat a Sporting ellen, de nem lesz könnyű dolga, ugyanis a fehérorosz Alekszandr Hleb megsérült, a portugálok pedig nem fogják könnyen adni a bőrüket. A Basel és a Sahtar mérkőzésén a jó formában levő vendégek az esélyesebbek, de nem szabad lebecsülni a svájci válogatottakkal felálló Baselt sem.

A halálcsoportnak kikiáltott D jelzésű csoportban a PSV Eindhoven a hétvégén vereséget szenvedő (Valladolid 1:2) Atlético Madridot fogadja, míg a tavalyi ismerősök, a Marseille és a Liverpool Franciaországban mérik össze erejüket. A két csapat a 2007/2008-as BL-sorozatban is találkozott, akkor Liverpoolban a franciák nyertek 1:0-ra, Marseille-ben pedig az angolok győztek 4:0 arányban. Ha a logika szerint haladunk, akkor ma döntetlennel ér véget a találkozó.

A mai program, A csoport: Chelsea–Bordeaux, Roma–Kolozsvár. B csoport: Panathianikosz–Inter, Werder Bremen–Anortoszisz. C csoport: Basel–Sahtar Donyeck, Barcelona–Sporting (B92). D csoport: PSV Eindhoven–Atlético Madrid, Marseille–Liverpool.

Valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.