2024. október 8., kedd

Ronaldo visszatér, Mijatović távozik?

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

A címvédő Manchester United és az öt újoncból (Kolozsvár, Anorthoszisz, Aalborg, Zenit, BATE Boriszov) három mutatkozik be a Bajnokok Ligája szerdai fordulójában. A Manchester United a spanyol Villarrealt fogadja, amely a hétvégén minimális győzelmet aratott a Deportivo La Coruńa ellen. A Sir Alex Ferguson által irányított együttesnek nem a legjobban sikerült a főpróba, ugyanis szombaton, habár vezetett, végül 2:1-re veszített a Liverpooltól. Könnyen megtörténhet, hogy júliusi sérülése után Cristiano Ronaldo a spanyol csapata ellen tér vissza a pályára, ami azért is valószínű, mert nehéz elképzelni, hogy Ferguson a Chelsea elleni hétvégi rangadón küldené először pályára a labdarúgót. Az MU menedzsere nem számíthat az eltiltott Scholes és a sérült Carrick játékára.

A Real Madrid labdarúgói, elől Sergio Ramos, készülnek a ma esti BATE Boriszov elleni találkozóra

Az F csoportban a Bayern München esélyesként lép pályára Bukarestben a Steaua ellen, s ez még akkor is igaz, ha Klinsmann csapata Ribéry, Sagnol és Altintop nélkül játszik majd, mivel valamennyien sérüléssel bajlódnak. Visszatér viszont az együttesbe Mark Van Bommel. A csoport másik mérkőzésén a Lyon és a Fiorentina méri össze erejét, s nagy kérdés, hogy az olasz bajnokságban a Napoli ellen 2:1-es vereséget szenvedő firenzeiek Franciaországban kiköszörülik-e majd a csorbát.

A G csoportban a Partizant és az MTK búcsúztató Fenerbahce a 2003/2004-es idény BL-győzteséhez, a Portóhoz látogat, míg a jó formában levő Arsenal Kijevből próbálja meg mind a három pontot elhozni.

A H csoportban a Real Madrid a fehérorosz BATE Boriszovot fogadja, amely a BL-ben minden idők legkisebb költségvetéssel rendelkező együttese. A madridiakat az utóbbi napokban a Numancia elleni mérkőzésen kívül még Predrag Mijatović sorsa is foglalkoztatta, ugyanis egyes hírek szerint, a Real Madrid vezetői elveszítették bizalmukat a szerb sportigazgató felé. A katalán Sport című napilap azt írja, hogy Mijatović „vékony jégen” áll, ami könnyen beszakadhat alatta, s nemsokára távozni kényszerül majd a fővárosi klub sportigazgatói székéből. Az újság azt állítja, hogy Mijatović nemrég a klub televíziójának adott interjúja, melynek témája a nyári átigazolási időszak volt, nem élőben ment, hanem előre felvették. Erre azért volt szükség, mert a klub vezetősége nem szerette volna, ha a sportigazgató száját olyan mondat hagyja el, ami később bonyodalmakat idézett volna elő. Nem hivatalos értesülések szerint az interjú anyagát azonnal Ramon Calderon elnöknek küldték, aki a segítőivel alaposan, szóról szóra elemezte Mijatović nyilatkozatát. Egyelőre úgy tűnik, hogy a szerb sportigazgató átment a vizsgán, de, ha a Sport értesülései pontosak, akkor Mijatović nem sokáig marad a posztján.

A londoni William Hill fogadási iroda adatai alapján az esélyek a BL-győzelemre (százalékban kifejezve): Chelsea 13,10, Manchester United 12,09, Inter 9,83, Barcelona 9,83, Real Madrid 8,73, Arsenal 7,86, Liverpool 6,05, Bayern München 4,62, Roma 3,02, Juventus 3,02, Zenit 2,71, Villarreal 2,31, Lyon 2,31, Porto 1,92, Atlético Madrid 1,92, Fiorentina 1,54, Werder Bremen 1,17, Fenerbahce 0,97, Sporting 0,78, PSV Eindhoven 0,78, Marseille 0,78, Steaua 0,63, Sahtar Donyeck 0,63, Panathinaikosz 0,63, Celtic 0,52, Bordeaux 0,52, BATE Boriszov 0,26, Basel 0,26, Aalborg 0,26, Kolozsvár 0,16, Anortoszisz 0,16.

A mai program, E csoport: Manchester United–Villarreal (B92, MTV1), Celtic–Aalborg. F csoport: Steaua–Bayern München, Lyon–Fiorentina. G csoport: Porto–Fenerbahce, Dinamo Kijev–Arsenal. H csoport: Juventus–Zenit (HRT2), Real Madrid–BATE Boriszov.

Valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.