2024. október 8., kedd

A Partizanban egy, a Boracban három új autót ér a prémium

LABDARÚGÁS – UEFA-KUPA

Három mérkőzést már lejátszottak az UEFA-kupa 1. fordulójának első mérkőzései közül, csütörtökön pedig a többi találkozó szerepel a műsoron. A szerbiai együttesek közül a belgrádi Partizan és a čačaki Borac van még versenyben: az előbbi a Temesvár vendége lesz, az utóbbi pedig az amszterdami Ajaxot fogadja. A Partizan játékosai igencsak motiváltan lépnek majd ma pályára, annál is inkább, mivel a vezetőség 15.000 euró prémiumot ajánlott fel fejenként a focistáknak, ami egy alsó középkategóriás új autó árának felel meg. A fekete-fehér klub elnöksége az UEFA-kupáért járó prémium mellett a bajnoki címért és a kupagyőzelemért is búsásan megjutalmazza a játékosait, hiszen, ha a megnyerik a Szuperligát, akkor 20.000, ha pedig a kupában nem találnak legyőzőre, akkor 10.000 euró üti a markukat. Ha a bajnokságot és a kupát is megnyerik, akkor összesen 35.000 euróval gazdagodnak.

Hollandiában érte fizették eddig a legtöbbet: az Ajax játékosa, Miralem Sulejmani (a képen még a Heerenveen mezében)

A román lapok szerint a Temesvár–Partizan mérkőzésre már mind a 28.000 belépő elkelt, ami azt jelenti, hogy az 1500 belgrádi szurkolón kívül 26.500 temesvári buzdítja majd a hazai csapatot. A találkozó 19.45-kor kezdődik, s az SZRT 1-es csatornája élőben közvetíti a mérkőzést.

Ami a čačaki találkozót illeti, az Ajax az esélyes, annál is inkább, mert a két csapat játékosai között óriási különbség van, hiszen a holland csapatban olyan sztárok játszanak mint Klaas Jan Huntelaar, Dennis Rommedahl, Oleguer vagy a kapus Maarten Stekelenburg. Az amszterdami együttesben pályára lép majd a szerb utánpótlás és felnőtt válogatott tagja, Miralem Sulejmani, aki a nyáron Hollandiában minden idők legdrágább labdarúgója lett, ugyanis a nyári átigazolási időszakban az Ajax 16,25 millió eurót fizetett érte a Heerenveen. A Borac–Ajax találkozó 21 órakor kezdődik, s az utolsó információk szerint ezt a mérkőzést a Pink Televízió közvetíti majd. A Borac vezetősége, a nyilatkozatok alapján hisz a továbbjutásban, s megpróbálja a játékosokat is kellőképpen motiválni, hiszen ha a két meccs alapján jobbnak bizonyulnak az Ajaxnál, s továbbjutnak, akkor fejenként nem kevesebb, mint 50.000 euró prémiumot kapnak!

Az UEFA-kupa csütörtöki programja: Slaven–CSZKA Moszkva, Moszkva–Köbenhavn, Liteksz–Aston Villa, Cserno More–Stuttgart, Hapoel Tel-Aviv–St-Etienne, Banik–Szpartak Moszkva, Wolfsburg–Rapid Bukarest, Hamburger–Unirea, Feyenoord–Kalmar, Omonia–Manchester City, Nancy–Motherwell, Brann–Deportivo La Coruńa, Portsmouth–Guimares, Slavia–Vaslui, Austria Wien–Lech Poznan, Žilina–Levszki, Besiktas–Metalliszt, Temesvár–Partizan (19.45, SZRT1), NEC–Dinamo Bukarest, Bellinzona–Galatasaray, Young Boys–Club Brugge, Kayserispor–PSG, Racing–Honka, Sampdoria–Kaunas, Bröndby–Rosenborg, Milan–Zürich, Dinamo Zagreb–Sparta, Sevilla–Salzburg, Borussia (D)–Udinese, Rennes–Twente, Borac–Ajax (21 óra, Pink Tv), Napoli–Benfica, Everton–Standard, Tottenham–Wisla Krakow, Braga–Artmedia, Setubal–Heerenveen, Maritimo–Valencia.

Az 1. forduló eredményei, 1. mérkőzések: Hertha (német)–St. Patrick's (ír) 2:0 (Nicu 50., Santos 77.), Nordsjälland (dán)–Olimpiakosz Pireusz (görög) 0:2 (Mitroglou 74., Leto 90+3.), APOEL Nicosia (ciprusi)–Schalke (német) 1:4 (Mirosavljević 72., illetve Westermann 25., Rakitić 36., Vicente Sánchez 41., Halil Altintop 88.).

A visszavágókat szeptember 30-án és október 2-án játsszák.