2024. október 8., kedd

Na, mi újság (Kijevben), Wenger úr?

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA– A Lyon már lemondhat a sportszerűségi díjról – Gól nélküli döntetlen Manchesterben, Ferguson mégis elégedett

A Bajnokok Ligája 1. fordulójának 2. játéknapja után a francia újságok is elismerték, hogy csapatuk nem épp a legsportszerűbb módon harcolta ki a döntetlent a Fiorentina ellen, ugyanis 0:2-es állásnál a hazaiak 73. percben lőtt szépítő gólja úgy született, hogy Zauri, az olasz együttes játékosa a földön feküdt, ám ennek ellenére a játékvezető nem állította meg a mérkőzést, hanem továbbengedte a lyoni akciót, amely végén Piquionne betalált a kapuba.

Mindenki úton-útfélen beszél a sportszerűségről, aztán mikor valaki a földön fekszik, akkor semmi. Úgy kaptuk a gólt, hogy az egyik játékosunk megsérült, ápolni kellett volna, ennek ellenére a hazai csapat támadása folytatódott, s a végén gólt is lőttek. Azt hiszem, az esethez nem kell további kommentárt fűzni – mondta Alberto Gilardino, a Fiorentina csatára, aki kétszer is eredményes volt a Lyon elleni találkozón.

A török Gökhan Gönül (felül) és Nelson Benítez (Porto)

Szerencsére az Arsenal francia edzőjének, Arséne Wengernek semmi köze Rejtő Jenő közkedvelt hőséhez, Wágner úrhoz, akiről köztudott, hogy „állandó, csontig ható részegsége még őt is erősen akadályozza abban, hogy akár csak saját szavait is helyesen értelmezze”. Ennek ellenére a kijevi Dinamo elleni találkozó után Wengernek is fel lehet tenni a kérdést, hogy „Na, mi újság, Wenger úr?”, ugyanis a londoni csapat igencsak gyengén játszott az ukrán fővárosban, s csak nagy szenvedés után sikerült az egy pontot megszereznie.

A címvédő Manchester United csak gól nélküli döntetlennel rajtolt a BL-ben, miután saját közönsége előtt nem tudott gólt lőni a Villarrealnak, a spanyol bajnokság tavalyi második helyezettjének. Az Alex Ferguson által irányított csapat mezőnyfölényben játszott, 56 százalékban birtokolta a labdát, 20-szor lőttek kapura, míg a vendégek csak 5-ször. Annak ellenére, hogy az eredmény 0:0 lett, Ferguson elégedetten nyilatkozott a meccs után, szerinte akár 4-5 gólt is lőhettek volna. Az MU-drukkerek számára a meccs egyik legfontosabb pillanata a 62. percben volt, amikor a koreai Park helyére a sérüléséből felépült Cristiano Ronaldo állt be. A sok huzavona és nyilatkozatháború ellenére, amikor többször is úgy nézett ki, hogy Ronaldo a Real Madridban folytatja pályafutását, az Old Trafford közönsége tapssal fogadta a portugál játékost.

A szerdai játéknap legszebb gólja Alessandro Del Piero nevéhez fűződik, aki szenzációs szabadrúgásgóllal szerezte meg a három pontot a Juventusnak. A H csoport másik mérkőzésén a Real Madrid két góllal nyert a fehérorosz BATE Boriszov ellen.

A Bajnokok Ligája 1. fordulójának eredményei, E csoport: Manchester United–Villarreal 0:0, Celtic–Aalborg 0:0. A következő forduló (szeptember 30-án): Aalborg–Manchester United, Villarrea–Celtic.

F csoport: Steaua–Bayern München 0:1 (Van Buyten 14.), Lyon–Fiorentina 2:2 (Piquionne 73., Benzema 85., ill. Gilardino 12., 42.). A következő forduló: Fiorentina–Steaua, Bayern München–Lyon.

G csoport: Porto–Fenerbahce 3:1 (López 11., Gonzalez 14., Lino 90., ill. Güiza 29.), Dinamo Kijev–Arsenal 1:1 (Bangoura (11-esből) 64., ill. Gallas 88.). A következő forduló: Arsenal–Porto, Fenerbahce–Dinamo Kijev.

H csoport: Juventus–Zenit 1:0 (Del Piero 76.), Real Madrid–BATE Boriszov 2:0 (Ramos 11., Van Nistelrooy 57.). A következő forduló: BATE Boriszov–Juventus, Zenit–Real Madrid.

Arséne Wenger
Alex Ferguson
Nani (Manchester United)
Alessandro Del Piero
William Gallas (Arsenal)