2024. október 8., kedd

Ifj. Holpert a válogatottban

KÉZILABDA

Szerbia férfi és női válogatottjának szövetségi kapitánya, Jovica Cvetković és Časlav Dinčić is keretet hirdetett. Az előbbi azoknak a játékosoknak a nevét közölte, akikre számít a 2010-es Európa-bajnokság selejtezőjében, az utóbbi pedig azt a listát hozta nyilvánosságra, amelyen azok a játékosnők találhatók, akik majd a szerb színeket védik az október 13. és 19. között sorra kerülő EHF-hét elnevezésű tornán szerepelnek. A férfiak október 29-én a Feröer szigetekkel játszanak idegenben, majd november 2-án Nišben fogadják az olaszokat. A csoport harmadik mérkőzését november 26-án vagy 27-én rendezik Svájcban, míg november 30-án, ugyancsak Nišben Románia lesz az ellenfél.

Jovica Cvetković az Eb-selejtezős mérkőzésekre meghívta Ifj. Holpert Józsefet, aki annak a bezdáni Holpert Józsefnek a fia, aki az 1986-os világbajnokságon aranyérmes lett a jugoszláv válogatottal. A fia, csakúgy, mint az édesapja is a balszélső poszton játszik.

: Dimitrije Pejanović (Torrevieja - spanyol), Darko Stanić (Cimos Koper - szlovén) Strahinja Milić (Silkeborg – dán)).
: Ivan Nikčević (Portland San Antonio – spanyol), Dobrivoje Marković ()Ciudad Encantada – spanyol), Marko Ćuruvija (Teucro – spanyol), Holpert József (Cservenka).
: Nikola Kojić (Celje – szlovén), Rajko Prodanović (Antequera – spanyol), Milan Đukić (Radnički Kragujevac).
: Aleksandar Stojanović Cmios Koper), Vukašin Rajković (Handbold – dán), Marko Vujin (Veszprém), Nenad Malenčić (Partizan), Mladen Bojinović (Montpellier – francia), Danijel Anđelković (PICK Szeged), Miloš Ćorović (Partizan), Savo Mešter (Cservenka), Momir Ilić (Gummersbach – német), Žarko Šešum (Veszprém), Nenad Vučković (Melsungen – német), Ilija Abutović (Partizan), Momir Rnić (Gorenje Velenje – szlovén).
: Ratko Nikolić (Portland), Alem Toskić (Celje), Uroš Vilovski (Veszprém).
Jovica Cvetković, a szerb férfi válogatott szövetségi kapitánya

A női válogatott október 16. és 19. között Szlovéniában szerepel majd a nemzetközi tornán.

A női válogatott tagjai: Zlata Paplacko, Slađana Đerić, Katarina Tomašević (kapusok), Jelena Erić, Tatjana Medved, Sanja Damjanović, Marina Rokić, Andrea Lekić, Dijana Stevin, Marina Dmitrović, Jelena Popović (átlövők), Dragana Veraja, Aleksandra Đorđević, Ivana Milošević, Slavica Koperec (szélsők), Biljana Balać, Sanja Radović, Dragana Cvijić (beállók).

Kiskunhalasi siker

A Zenta Kézilabdaklub az idén is megszervezte a már hagyományossá vált nemzetközi tornát az öregfiúk számára, azzal, hogy a hétvégén megtartott versenyre ezúttal nem Zentán, hanem a rossz időjárás és a sportcsarnok hiánya miatt és Magyarkanizsán került sor. A tornán a csapatokat két csoportba osztottták, a találkozók pedig 2 x 15 percig tartottak. A győztes Kiskunhalas öregfiúk csapata lett, amely a döntőben négy góllal nyert a budapesti MAFC ellen.

A torna eredményei, A csoport: Zenta–Kecskemét 19:17, Zenta–MAFC 11:14, MAFC–Kecskemét 16:14. B csoport: Magyarkanizsa–Kiskunhalas 13:19, Magyarkanizsa–Dabas 11:14, Dabas–Kiskunhalas 15:16. Az 5. helyért: Kecskemét–Magyarkanizsa 14:13. A 3. helyért: Zenta–Dabas 12:14. Döntő: Kiskunhalas–MAFC 16:12.

A legjobb játékosa Kálló József (MAFC Budapest), a legjobb kapus pedig Kalapács Imre (Dabas) lett. A legeredményesebb játékos a kiskunhalasi Zsubori Zsolt lett, aki 20 gólt dobott. A torna a zentai Tiszapart-Alvég helyi közösségben közös vacsorával ért véget.

II. LIGA – FÉRFIAK

Apatin: Apatin–Zombor 27:26 (14:10)

Žarko Zrenjanin Általános Iskola, 150 néző, vezették: Lakić (Zombor) és Horti (Apatin).

Apatin: Štetić, Solać, Orelj, Vejin, Duraković 2, Dukić 3, Krec 5, Bogojević, Bajić 9, Rakita, Milojević 5, Bokan, Ivanišević, Paltiša 3.

Zombor: Simić, Dragaš, Skenderović 3, Radonjić 5, Žegarac, Konstantinović 1, Nikolić 2, Kovács, Dunkler 5, Radaković 4, Karavezić, Trbojević, Papić 2, Videkanić 3.

A bajnoki nyitány rajtján a szomszédok összecsapása izgalmas és bizonytalan kimenetű küzdelemben telt el. Az első játékrészben a hazaiak jobbak voltak, és előnyre tettek szert, pihenő után ahogyan múlott az idő, a zomboriak felzárkóztak és amennyiben a hajrában kissé higgadtabbnak bizonyulnak az egyik pont elérhető lett volna számukra.

Az 1. forduló eredményei: Hajduk–Miliconar 18:17, Apatin–Zombor 27:26, Nova Pazova–Jedinstvo (P) 31:24, Mladost TSK–Radnički (Ú) 26:30, Gradnulica–Proleter Agroživ 39:26, Jabuka–Spartacus 40:30, Radnički (Š)–Ruma 23:25, a Hercegovina–Titel mérkőzést elhalasztották.