2024. július 16., kedd
KERÉKPÁROZÁS

Blanka, a világbajnokverő

Folytatja remek ciklokrossz-szezonját Vas Blanka. A 21 éves magyar lány a múlt héten kedden újabb győzelmet szerzett a hollandiai Woerden városában megtartott villanyfényes futamon (Kiremko Nacht van Woerden), tegnap pedig a belgiumi Maasmechelenben rendezett világkupa-állomáson ért célba az ötödik helyen. Woerdenben egyébként Blanka igazi élő legendát győzött le a dobogó legmagasabb fokáért, hiszen közvetlenül mögötte a 35 éves holland Marianne Vos gurult be, aki krosszban nyolcszoros és regnáló, országúton pedig háromszoros világbajnok… Mindezzel egy időben a magyar bajnok csapata, a holland SD Worx bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak vele 2024-ig.

Fontos, egyben szomorú hír, hogy bejelentette visszavonulását a profi versenyzéstől Sonny Colbrelli, aki az idei szezonig a Bahrain csapatában tekert. A 32 éves olasz klasszis márciusban a Katalán Körverseny nyitószakasza után lett rosszul, mint kiderült, szívelégtelenség miatt. A műtéti beavatkozás és egy implantátum behelyezése után egy ideig remény mutatkozott rá, hogy visszaülhet a bringára, de a minap bejelentette, hogy az újabban megmutatkozott szívritmuszavar miatt kénytelen véget vetni karrierjének. Colbrelli sprinterként és egynapos specialistaként volt ismert, számos nagy versenyt nyert, legnagyobb diadala pedig a tavalyi Párizs–Roubaix volt.

Eközben érdekes eseményt tartottak Szingapúrban, ahol a Tour de France-ról elnevezett kritériumot a viadal idei bajnokra, a dán Jonas Vingegaard húzta be szólószökésből.