2024. október 8., kedd

Berbatov és az Aalborg költségvetése

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

A címvédő Manchester United a Villarreal ellen egy sovány, gól nélküli döntetlennel kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája idei kiírásában, s a Vörös Ördögök most Dániában javíthatnak, ahol az Aalborg vendégei lesznek. Alex Ferguson csapata utoljára a 2006/2007-es idényben szerepelt Dániában, amikor a Köbenhavn Marcus Allbäck góljával 1:0-ra legyőzte az MU-t. Az Aalborg edzője, Bruce Rioch szerint a dánok szeretik élvezni a labdarúgást, szeretnek passzolni és mozogni. A tréner hozzátette, hogy amikor meghallották, hogy a Manchester United 26 millió fontért leigazolta Berbatovot, a dán klub sportigazgatója azt mondta, hogy ez az összeg az Aalborg hétéves költségvetése...

Érdekes mérkőzéseket rendeznek a B csoportban is, ahol a Fiorentina a Steauát, a Bayern München pedig a Lyont fogadja. A bajorok csapatába a hétvégén visszatért Ribéry, ám Klinsmann csapatán ez sem segített, ugyanis a német bajnok 1:0-ra kikapott Hannoverben. A Lyon jó formában van, de nehéz elképzelni, hogy győztesként távozik majd az Allianz Arenából.

A C csoportban a hétvégén a Hull City ellen vereséget szenvedő Arsenal a Portót fogadja, s a házigazdák a találkozó esélyesei, csakúgy mint a másik mérkőzésen, ahol a vendéglátó Fenerbahce a kijevi Dinamót fogadja.

A D csoport első helyére pályázó Real Madrid és a Juventus is „szovjetuniói” kiruccanásra készül, hiszen a spanyolok az orosz, Európai Szuperkupa-győztes Zenithez látogatnak, a torinói Idős Hölgy pedig a fehérorosz BATE Boriszov otthonában lép pályára.

A mai program, E csoport: Aalborg–Manchester United, Villarreal–Celtic. F csoport: Fiorentina–Steaua, Bayern München–Lyon (20.45 – B92, HRT2). G csoport: Arsenal–Porto (1.15 – B92, felvételről), Fenerbahce–Dinamo Kijev. H csoport: Zenit–Real Madrid (18.30 – B92), BATE Boriszov–Juventus.

A Zenit–Real Madrid találkozó 18.30-kor, a többi mérkőzés pedig 20.45-kor kezdődik.