2024. október 8., kedd

A címvédés nem reális cél

ASZTALITENISZ

Csütörtöki számunkban beszámoltunk, milyen elvárásokkal indul a szombaton kezdődő szentpétervári Európa-bajnokságon a Mellik Zoltán által vezetett szerbiai női válogatott. A tavalyi Európa-bajnokságot kisebb meglepetésre Magyarország női válogatottja nyerte meg, amely a negyeddöntőben Ausztriát (3:2), az elődöntőben Németországot (3:1), a döntőben pedig Oroszországot győzte le 3:0 arányban. A magyar csapat (Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra, Li Bin) ma utazott el Szentpétervárra, de előtte Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya a következőket mondta a Magyar Szónak:

– Annak ellenére, hogy mi vagyunk a címvédők, éremmel már elégedett lennék. Ez a kijelentés talán egyeseknek meglepetés, de azok számára nem, akik tudják, hogy három új kínai van a tavalyi Európa-bajnoksághoz képest. A hollandok, a lengyelek és a spanyolok erősítettek ázsiai játékossal.

Hogy sikerült a felkészülés?

Öröm Belgrádban – a magyar női válogatott tavaly megnyerte az Európa-bajnokságot. A képen (balról jobbra): Li Bin, Tóth Krisztina, Téglás Péter, Lovas Petra, Póta Georgina

– Sajnos nagyon rövid volt, de ez önhibánkon kívül alakult így, a német bajnokság és a Bajnokok Ligája miatt. A címvédés, azt hiszem, nem reális cél, tavaly is meglepetés volt a győzelmünk, idén az említett kínaiak miatt még nagyobb lenne! Természetesen mindenki ellen nyerni szeretnénk, hiszen 2006 óta se Európa-bajnokságon, se világbajnokságon, sőt még a világkupán sem veszítettünk európai csapat ellen.

Tartasz attól, hogy ez a győzelmi széria már a csoportmérkőzések során véget ér?

– Könnyen lehet, ez is benne van a pakliban, de akkor csalódott lennék.

A magyar női válogatott az A jelzésű kvartettben szerepel majd, ahol Franciaország, Fehéroroszország és Spanyolország lesz az ellenfele.