2024. október 8., kedd

Nehéz csoportban a Partizan

LABDARÚGÁS – UEFA-KUPA

Kedden délben Nyonban elkészítették az UEFA-kupa csoportkörének beosztását. A belgrádi Partizan a C csoportban kapott helyet, ahol a spanyol Sevilla, a német Stuttgart, az olasz Sampdoria és a belga Standard Liége lesz az ellenfele. A belgrádi együttest a 26. helyen emelték ki, s ezáltal a negyedik erősségű kalapba sorolták be. A fővárosi fekete-fehérek október 23-án Belgrádban fogadják a Sampdoriát, november 6-án pedig Stuttgartban vendégeskednek. Slaviša Jokanović csapata a harmadik fordulóban ismét hazai közönség előtt szerepel, ugyanis november 27-én a Standard Liége látogat Belgrádba, december 3-án pedig Sevilla–Partizan mérkőzést rendeznek. A szerbiai szuperliga jelenlegi éllovasa az ötödik fordulóban szabad.

A csoport: Schalke (német), PSG (francia), Manchester City (angol), Racing Santander (spanyol), Twente (holland).

B csoport: Benfica (portugál), Olimpiakosz Pireusz (görög), Galatasaray (török), Hertha (német), Metaliszt (ukrán).

C csoport: Sevilla (spanyol), Stuttgart (német), Sampdoria (olasz), Partizan, Standard Liége (belga).

D csoport: Tottenham (angol), Szpartak Moszkva (orosz), Udinese (olasz), Dinamo Zagreb (horvát), NEC Nijmegen (holland).

E csoport: Milan (olasz), Heerenveen (holland), Braga (portugál), Portsmouth (angol), Wolfsburg (német).

F csoport: Hamburger (német), Ajax Amszterdam (holland), Slavia Praha (cseh), Aston Villa (angol), MSK Zilina (szlovák).

G csoport: Valencia (spanyol), Bruges (belga), Rosenborg (norvég), Köbenhavn (dán), Saint-Etienne (francia).

H csoport: CSZKA Moszkva (orosz), Deportivo La Coruna (spanyol), Feyenoord (holland), Nancy (francia), Lech Poznan (lengyel).

A csoportokban minden csapat kétszer-kétszer játszik otthon és idegenben, és az első három helyezett jut tovább. A mérkőzéseket október 23. és december 18. között rendezik.