2024. július 16., kedd
NŐI VÍZILABDA – VILÁGLIGA, SZUPERDÖNTŐ

Vereség a spanyoloktól

A magyar női válogatott tegnap 15:11-es vereséget szenvedett a spanyoloktól a világliga Tenerifén zajló szuperdöntőjének 2. fordulójában. A mérkőzés tulajdonképpen a második negyedben ment el, amelyet a spanyolok 6:2-re nyertek meg. Ezek után Bíró Attila a fiatalabbaknak is adott esélyt, a lányok „M zónáját” azonban a spanyolok gyorsan abszolválták, s a 18 éves Ruiz két távolabbi bombájával tartották az előnyt. Az utolsó játékrész már tulajdonképpen tét nélküli volt, ezt a negyedet meg is nyerték a magyarok, a gólok pedig a bal szélről érkeztek Máté és Hajdú révén. Az egyetlen szépséghiba az volt, hogy 3 másodperccel a lefújás előtt félpályáról kapott gólt Magyari…

A nap másik rangadója izgalmas és gólgazdag meccset hozott Hollandia és Olaszország között, s ebben végül a Tulipánok találták fel jobban magukat.

Eredmények, A csoport: Ausztrália–Új-Zéland 14:5, Spanyolország–Magyarország 15:11 (3:2, 6:2, 4:3, 2:4). A csoport állása: Spanyolország 6, Magyarország és Ausztrália 3, Új-Zéland 0 pont. B csoport: Hollandia–Olaszország 18:17, USA–Kanada 11:5. A csoport állása: USA 6, Hollandia és Olaszország 3, Kanada 0 pont.

Magyarország ma 11.20-tól Új-Zélanddal találkozik.