2024. július 16., kedd
NŐI VÍZILABDA-VILÁGLIGA, SZUPERDÖNTŐ

Rutinosan az elődöntőbe

Nem az volt kérdés, hogy a Tenerifén zajló női világliga szuperdöntőjének 3. fordulójában Magyarország legyőzi-e Új-Zélandot, hanem az, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány hogyan tudja kellően motiválni erre a meccsre a lányokat, és a játék mely elemeit gyakorolják majd. Nos, a látottak alapján a védekezésre fektették a hangsúlyt, az összes fiatal játékesélyt kapott, és végül várt, nagyarányú győzelem született, bár az óceániai lányokat is meg kell dicsérni, hiszen bátran támadták a magyar kaput, s például az elég őrült második negyedben öt gólt dobtak, igaz, kaptak is nyolcat. A meccs legeredményesebbje Gurisatti volt 6 góllal, Faragó, Hajdú és Máté 4-4-et dobott, mindezzel pedig Magyarország az elődöntőbe jutott.

Az B csoportot alaposan megkavarta, hogy Kanada szétlövés után legyőzte Hollandiát, az USA viszont újabb rutinos (de szoros) győzelmet aratott, ezúttal Olaszország felett.

Az elődöntőket ma (szombaton) 13 órakor és 14.40-kor rendezik meg, a bronzmeccset vasárnap 13 órakor, a döntőt 14.40-kor tartják.

3. forduló, A csoport: Magyarország–Új-Zéland 25:9, Spanyolország–Ausztrália – lapzárta után. B csoport: Kanada–Hollandia 15:14, USA–Olaszország 11:10.