2024. július 16., kedd
VÍZILABDA BL

Kíméletlen favoritok

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjának 3. fordulójában a papírformának megfelelő eredmények születtek. A Pro Recco magabiztosan verte a nemzetközi porondon botladozó kragujevaci Radničkit. Uroš Stevanović együttese az első negyed során ugyan még tartotta magát, az olasz sztárcsapat a második nyolc percben viszont már csak egy gólt engedett a szerbeknek, elöl azonban könyörtelenül értékesítette helyzeteit, így fokozatosan nyílt az olló, a harmadik játékrészben már 12:5-re vezetett Sandro Sukno csapata. Az Olimpiakosz ugyan csak a negyedik negyedben, de megtörte a spliti Jadran ellenállását – az igazsághoz hozzátartozik, hogy a horvátok az elbukott nemzeti kupadöntő után komoly gondokkal küzdenek, eddigi vezetőedzőjük, Mile Smodlaka a napokban mondott le.

Tbilisziben az újonc Vouliagmeni nem hagyott sok teret a Dinamónak, gyakorlatilag az első nyolc perc alatt eldöntötte a meccset. A csoport negyedik találkozóján folytatódott a Spandau agóniája, a németek egyre kevésbé keltik egy BL-csapat benyomását, a Barceloneta 15 gólos győzelmet aratott felettük.

Zalánki Gergő (háttal) 5 gólt lőtt a Radničkinek (Fotó: Pro Recco)

Férfi Bajnokok Ligája, 3. forduló, A csoport: Pro Recco–Radnički 21:12, Barceloneta–Hannover 20:5, Jadran (S)–Olimpiakosz 8:13, Vouliagmeni–Dinamo (T) 12:7. Az állás: 1. Barceloneta 9, 2. Olimpiakosz 9, 3. Pro Recco 6, 4. Vouliagmeni 4, 5. Radnički 4, 6. Jadran (S) 3, 7. Dinamo (T) 0, 8. Hannover 0 pont.

Sorsoltak a nőknél

Kedden este sor került a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjének és az Eurokupa első csoportkörének sorsolására is. A BL-ben a Mihók Attila vezette Dunaújváros a budapesti nyolcaddöntős csoportot megnyerő spanyol Mediterrani ellen küzd majd a legjobb négybe jutásért. Az első mérkőzést 2023. február 11-én, a visszavágót pedig február 25-én rendezik. Az Eurokupában az UVSE és az FTC a mulhoise-i, míg az Eger az athéni négyesbe került. A mérkőzéseket 2023. január 13. és 15. között bonyolítják le, a csoportokból a két-két legjobb együttes jut tovább.
Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő: Mediterrani (spanyol)–Dunaújváros, Olimpiakosz–Mataro (spanyol), Sabadell (spanyol)–Roma (olasz), Glifada (görög)–Orizzonte (olasz).

Női Eurokupa, A csoport (Athén): Eger, Ethnikosz (görög), Olympic (francia), Sirens (máltai). B csoport (Mulhoise): UVSE, FTC, Mulhoise (francia), Nancy (francia). C csoport (Lille): Vouliagmeni (görög), ZVL 1886 (holland), Lille (francia), Spandau (német). D csoport (Ferreira): Padova (olasz), De Zaan (holland), Terrassa (spanyol), Pacense (portugál).

Nyitókép: Zalánki Gergő (háttal) 5 gólt lőtt a Radničkinek (Fotó: Pro Recco)