2024. július 16., kedd
VÍZILABDA

Nagyszabású torna Óbecsén

Az U14-es korosztályos női topegyütteseket is felvonultató tornának adott otthont a múlt héten az óbecsei sportközpont, mely a hazai női vízilabda ismert alakjának, a 2021-ben elhunyt idősebb Mészáros Istvánnak a tiszteletére a Mészáros Pista bácsi emléktorna elnevezést kapta. A nyolccsapatos viadal a spanyol Sant Andreu győzelmével zárult, második helyen a Barceloneta, a harmadikon pedig a korosztályos horvát válogatott zárt. Rajtuk kívül az Olimpiakosz, a Zaragoza, a Dunaújváros, a német és a szerb U14-es nemzeti együttes szerepelt még a Tisza-parti városban.

Ćuk Daniela ifj. Mészáros Istvánnal és fiával, Viktorral (Fotó: facebook.com/pvkbecej)

Ćuk Daniela ifj. Mészáros Istvánnal és fiával, Viktorral (Fotó: facebook.com/pvkbecej)

– A torna ötlete körülbelül egy éve merült fel, a lányokkal, Pista bácsi egykori játékosaival akkoriban beszélgettünk először róla, hogy milyen jó lenne egy hasonló eseményt szervezni a tiszteletére. Komoly munka van mögöttünk, a rendezvény maga egyedülálló, kevés európai vízilabda-nagyhatalom mondhatja el magáról, hogy sikerült ilyen erős női utánpótlástornát szerveznie mostanában. Az eredeti terv szerint a becsei csapat játszott volna, de miután a három spanyol gárda elfogadta a meghívásunkat, úgy döntöttünk, inkább a szerb válogatottal vonulunk fel. Jó meccseket vívtunk, a vendégek elégedetten távoztak, s biztosítottak bennünket arról, hogy legközelebb is örömmel jönnek. A tornát hagyományteremtő szándékkal szerveztük, a jövőben szeretnénk évente lebonyolítani – nyilatkozta Ćuk Daniela, az egykori Becse vezéregyénisége, a helyi lánycsapat és a korosztályos szerb válogatott jelenlegi vezetőedzője.

A torna legértékesebb játékosának járó különdíjat a Sant Andreu pólósa, Quealt Anton Boixadera érdemelte ki, a legjobb kapusnak a Barceloneta hálóőrét, Noelia Bakestert választották, míg a gólkirálynő a horvát Lara Srhoj lett. Az érmeket és a serlegeket ifj. Mészáros István és Mészáros Viktor, Pista bácsi fia és unokája adta át a résztvevőknek.

Nyitókép: Ćuk Daniela ifj. Mészáros Istvánnal és fiával, Viktorral (Fotó: facebook.com/pvkbecej)