2024. július 18., csütörtök

A Proleter a bajnok

BIRKÓZÁS

Az alapszakasz győztese, a nagybecskereki Proleter volt a házigazdája a szerbiai kötöttfogású országos birkózó-csapatbajnokság négyes döntőjének, amelyet vasárnap rendeztek meg a bánáti városban. A „Kristálypalotában” a vendéglátók mellett szőnyegre léptek még a szabadkai Spartacus, a belgrádi Partizan és a kragujevaci Radnički birkózói is. A rendezvényt Željko Trajković, a Szerbiai Birkózószövetség elnöke nyitotta meg.

Első alkalommal történt meg, hogy a négyes döntő mérkőzéseit külföldi bírók vezették: Davor Petanjek Horvátországból, Stane Šernek Szlovéniából és Bacsa Péter Magyarországról. Erre azért volt szükség, mert a szövetség így próbálta megakadályozni a részrehajló bíráskodást, ugyanis a bírók többsége éppen azokból a városokból való, amelyeknek csapatai az alapszakasz során az első négy helyen végeztek.

A verseny esélyese a nagybecskereki Proleter volt, amely a döntőben végül 6:1 arányban nyert a Partizan ellen, s ezzel a klub történetének 11. országos csapatbajnoki titulusát gyűjtötte be.

A döntőről bővebben a hétfői Sportvilágban és a keddi számunkban számolunk be.