2024. július 17., szerda

Negyedik Mikulás-kupa Felsőhegyen

BIRKÓZÁS

Szombaton Felsőhegyen az általános iskola tornatermében tartották meg a negyedik nemzetközi Mikulás-kupa birkózótornát. A kupa házigazdája, a felsőhegyi Hercules Birkózóklub nevében Kopasz Károly edző elmondta, hogy a tornára több mint ötven fiatal birkózó lépett szőnyegre. Versenyzők érkeztek Felsőhegyre a felvidéki (Szlovákia) Marcelházáról, Boszniából a szarajevói Bosna Birkózóklubból, képviseltették magukat a belgrádi, valamint a vajdasági: a magyarkanizsai, a zombori, a szabadkai és a zentai klubok is.

Szabó Palóc Nándor a Mikulás-kupa legjobbjának választott Kolompár Szebasztiánnal. Fotó: a szerző

A tornán a klubok pionírjai mellett a legfiatalabb, a 16. életévükbe lépett serdülő birkózók is megküzdöttek a serlegekért. A szervezők súlycsoportonként az első három helyezett birkózót serleggel jutalmazták. A díjakat Szabó Palóc Nándor zentai olimpikon, vb-ezüstérmes és veterán világbajnok birkózó adta át a gyerekeknek. A nyolc súlycsoportban 57 versenyzőt felvonultató Mikulás-kupa legjobb birkózójává Kolompár Szebasztiánt választották meg, aki súlycsoportjában minden ellenfelét látványos küzdelemben fölényesen győzte le.

– Felsőhegyi barátaink kiválóan megszervezték a tornát, mindig szívesen teszünk eleget a Hercules meghívásának. Kellemes, baráti fogadtatásban volt részünk, és a jövőben is szeretnék ápolni ezeket a kapcsolatokat – mondta Dušan Đorđević, a belgrádi Partizan Birkózóklub különítményének vezetője.

A Mikulás-kupa sikeres lebonyolítását anyagilag támogatta az önkormányzat, több magánszemély és a birkózó gyerekek szülei.