2024. július 16., kedd
EURÓPAI JÁTÉKOK

Nem jött össze az újabb kvóta

Az Európai Játékok hétfői versenynapján újabb három érmet „termelt” a magyar küldöttség. Az asztaliteniszezőknél Ecseki Nándor és Madarász Dóra lengyel, szlovák, majd az első kiemelt George Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette román kettős legyőzésével jutott be a vegyes párosok fináléjába, ahol a német Qiu Dang, Nina Mittelham duóval mérkőzött, és sima, 3:0-s vereséget szenvedett.

A magyar páros nemcsak az EJ-aranyat, de az olimpiai kvótát is elbukta, amely csak az első helyezettnek járt. A pingpongosok ezüstje mellett két bronzérem is került a tarsolyba. A párbajtőröző Kun Anna a főtáblán litván, német, észt és lengyel vívón keresztül jutott el az elődöntőig, ahol 15:10-es vereséget szenvedett a hazai Martyna Swatowska-Wenglarczyktól, így harmadikként zárt. Ugyancsak bronzérmes lett a tekvandós Bailey Kelen, aki a férfiak 87 kilogrammos súlycsoportjában állhatott fel a dobogóra. A budapesti születésű, 21 éves sportoló első mérkőzésén nagy küzdelemben 2:1-re nyert az ukrán Vladiszlav Bondar ellen, a negyeddöntőben 2:0-ra kikapott a szlovén Patrik Divkovićtól, de vigaszágra került, és a bronzmeccsen 2:1-re megverte török Enbiya Taha Biçert.

A szerbiai versenyzők közül a tekvandós Nadica Božanić örülhetett a legjobban hétfőn, aki a 73 kilósoknál végzett másodikként. Božanić a negyeddöntőben az olasz Maristella Smiragliát 2:1-re, az elődöntőben a montenegrói Anđela Berisajt 2:0-ra győzte le, a fináléban viszont 2:0-ra alulmaradt a török Sude Yaren Uzunçavdarral szemben.

Nyitókép: Ecseki Nándor és Madarász Dóra (Fotó: MTI)