2024. július 16., kedd
EURÓPAI JÁTÉKOK

Két-két kvóta az ökölvívóknak

A magyar küldöttség két olimpiai kvótát szerzett az Európai Játékok szerdai versenynapján, mindkét indulási jogot az ökölvívók harcolták ki – Hámori Luca a 66, Kovács Richárd pedig a 63,5 kilogrammosok mezőnyében jutott be a legjobb négy közé, ami a későbbi helyezésektől függetlenül párizsi repjegyet ér. A negyeddöntőben Hámori ellenfele a holland Luna Amaro Beeloo volt, aki az első menetben még bátortalanul kezdett, így a kőszegi versenyző bal-jobb kombinációi rendre betaláltak.

A folytatásban a rivális bátrabban kezdeményezett, de a magyar bokszoló kezében tartotta a meccset, és egyhangú pontozással győzött. Kovács a szerb színekben induló Aleksej Šendrikkel került össze a legjobb nyolc között, aki agresszíven kezdett, ám a magyar rendkívül felkészülten kezelte a helyzetet, jó ütemben indított ellenfele támadásai közben is, s végül minden pontozónál ő nyerte meg a meccset.

Szerbia válogatottja ugyancsak két ökölvívókvótával gazdagodott: Natalia Šadrina a 60, Vakid Abasov pedig a 71 kilogrammosoknál biztosította helyét az Európai Játékok elődöntőjében és az olimpián.

Nyitókép: Kovács Richárd és a szerb Aleksej Šendrik csatája (Fotó: MTI)