2024. július 16., kedd
EURÓPAI JÁTÉKOK

Pekler negyedik aranya

A magyar csapat három dobogós helyezéssel zárta a csütörtöki versenynapot a lengyelországi Európai Játékokon. Aranyérmet szerzett a Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású magyar trió a kisöbű szabadpuska összetett szám csapatversenyében. A hármas a rangsoroló szakaszt a harmadik, a legjobb nyolcat felvonultató második részt pedig a második helyen zárta, az első helyért a cseh csapattal mérkőzött. A finálé első fele izgalmasan alakult, de 5:7 után Péniék remek sorozatokat produkáltak, és 17:9-re megnyerték a három testhelyzetű verseny döntőjét. Pekler Zalánnak ez a negyedik aranyérme a viadalon, korábban a 10 méteren a férfi légpuska csapat tagjaként diadalmaskodott, ugyancsak 10 méteren a vegyes párosban nyert, majd az 50 méter puska három testhelyzetű egyéni versenyszámában is az élen végzett.

Pekler Zalánnak megint sült a keze

Pekler Zalánnak megint sült a keze

Az olimpiai kvótákért folytatott harc szempontjából a legjelentősebb sikert a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású párbajtőr-válogatott érte el csütörtökön. A spanyol, a lengyel, majd az elődöntőben – hat tus hátrányból fordítva – az olasz csapat legyőzését követően a döntőben a franciákkal találkozott Somfai Péter vezetőedző csapata, mely az összecsapáson az utolsó másodpercekig vezetett, végül azonban ráadástussal kikapott és a második helyen zárt. Az ezüstérem ugyanakkor értékes pontokat jelent az olimpiai kvalifikációs ranglistán. A játékok keretei között zajló öttusa Európa-bajnokságon a Koleszár Mihály, Réti Kamilla páros a vegyes váltót zárta ezüstérmesként. A magyar duó a körvívás után az élen állt, a lovaspályát egy hibával teljesítette, a bónuszvívásban nem szerzett pluszpontot, a 2x100 méteres úszásban pedig a tizedik időt érte el. Ezek után a kombinált szám előtt holtversenyben az élen állt. A lövészetekkel megszakított futás végén pedig a második helyen értek célba.

A szerbiai versenyzők egy bronzérmet gyűjtöttek tegnapelőtt, a Milutin Stefanović, Milenko Sebić és Lazar Kovačević összeállítású csapat a harmadik helyen zárta a kisöbű szabadpuska összetett számában.

Nyitókép: Pekler Zalánnak megint sült a keze