2024. július 27., szombat

Elrajtolt a 38. Vajdasági körverseny

Újvidéken, a Tartományi Parlament épülete előtt rajtolt el pénteken a 38. Vajdasági körverseny, Szerbia egyik legnagyobb megmérettetése a kerékpársportban. A versenyzők a három napos esemény első, pénteki etapján Újvidéktől Nagybecskerek között (Palánkát, Verbászt és Becsét érintve) haladnak. A szombati szakaszon a Nagybecskerek és Jaša Tomić közötti körpályán tesznek meg két kört, nagybecskereki befutóval. A záró etapon vasárnap Nagybecskerekből – Újvidéket érintve – a titeli hegyig tartó, emelkedős terepet is tartalmazó szakasz vár a bringásokra.

A versenyen 8 országból 14 csapat, összesen 70 versenyzője állt rajthoz (csapatonként 5), részt vesznek többek között kontinentális csapatok (nemzetközi 3. szint), országos válogatottak (például Horvátország) és a legjobb szerb kerékpárosok is saját csapataikban.

Vladimir Batez, Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkár nyitotta meg az eseményt: „Tavaly sajnos nem tartották meg a versenyt, de vissza akartunk térni a szép hagyományokhoz, hiszen az első Vajdasági körversenyt 1970-ben rendezték, ezért ez a tartomány egyik legrégebbi sporteseménye” – emelte ki Batez, aki arra is rámutatott, hogy korábban ugyanitt a jelenlegi világbajnok Peter Sagan is rajthoz állt.