2024. július 28., vasárnap
ASZTALITENISZ

Szerbiai győzelmek, magyarországi vereségek

A II. divízióban szereplő szerbiai férfi- és női válogatott is győzelemmel kezdte meg szereplését Kuala Lumpurban a vasárnap kezdődött 54. csapat-világbajnokságon. A férfiak Lettország, a nők pedig Belgium ellen nyertek maximális arányban.

A malajziai vb-rendezés nagyon sok kívánnivalót hagy maga után. Erdélyi Annamária, a szerb válogatott oszlopos tagja igen furcsa dolgokról számolt be lapunknak az első mérkőzés után:

– Már az is megdöbbentő volt, hogy reggelire babot és spagettit szolgáltak fel. A főterem mellett a kisebb termeket, amelyek lejtenek is, úgy kell elképzelni, mint egy nagy sátrat, s két terem között piac található! Öltöző nincs, hanem a toi toi WC-ben lehet átöltözni. Ami a belgák elleni meccsemet illeti, nagyon féltem tőle, hiszen ez volt az első találkozóm a vb-n, s ott volt a fejemben, hogy a gyengébbek ellen nem szabad veszíteni, mert akkor az mínuszpontokkal jár a ranglistán – mondta Erdélyi, aki hozzátette, az első helyért a fő riválisuknak tartott török csapatban ott van Hu Melek, az ázsiai születésű játékos azonban az angolok ellen nem állt asztalhoz, így a törökök sima vereséget szenvedtek.

A szerbiai válogatottakkal ellentétben a magyar nemzeti együttesek vereségekkel kezdtek: a II. divízióban szereplő férfiak meglepetésre Argentínától kaptak ki, míg az I. divízióban a nők a Kína elleni papírforma-vereséget követően Tajvantól is kikaptak.

Eredmények, férfiak, II. divízió, G csoport: Magyarország–Argentína 1:3 (Jakab–Gilabert 0:3, Lakatos–Alto 3:2, Szita–Cifuentes 1:3, Jakab–Alto 1:3), Egyiptom–Mexikó 3:0, Szlovénia–Norvégia 3:0. H csoport: Szerbia–Lettország 3:0 (Pető–Kartuzovsz 3:0, Jevtović–Reinholds 3:1, Karakašević–Maslovs 3:0), Spanyolország–Ausztrália 3:0, Bulgária–Puerto Rico 2:3. A hétfői program, G csoport: Magyarország–Norvégia (3 óra), Szlovénia–Magyarország (9.30). H csoport: Szerbia–Ausztrália (3 óra), Szerbia–Puerto Rico (9.30).

Nők, I. divízió, A csoport, 1. forduló: Kína–Magyarország 3:0 (Ding–Nagyváradi 3:0, Li Xiaoxia–Pergel 3:2, Csen–Madarász 3:1), Tajvan–Spanyolország 3:2, Románia–Malajzia 3:0. 2. forduló: Magyarország–Tajvan (Póta–Csen Szu-Ju 0:3, Lovas–Cseng I-csing 2:3, Pergel–Cseng Hszien 2:3), Kína–Malajzia 3:0, Románia–Spanyolország 3:0.

II. divízió, E csoport: Szerbia–Belgium 3:0 (Erdélyi–Lung 3:1, Fehér–Loyen 3:0, Todorović–Degraef 3:1), Anglia–Törökország 3:1, Kanada–Új-Zéland 3:0.

A hétfői program, A csoport: Magyarország–Spanyolország (6 óra). E csoport: Szerbia–Új-Zéland (3 óra), Kanada–Szerbia (9.30).