2024. július 28., vasárnap
ASZTALITENISZ

Nagy Némedi és Truzsinszki az országos bajnokok

Csak a vegyes párosok küzdelmében jött össze a címvédés Szerbia felnőttbajnokságán, amelyet szombaton Nišben rendeztek meg. A férfiaknál a nagybecskereki Banat játékosa, Nagy Némedi Valentin szerezte meg az egyéni országos bajnoki címet, míg a nőknél a bajsai Truzsinszki Viktória (Novi Sad) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ezenkívül mindketten még egy-egy aranyérmet, illetve egy-egy bronzérmet is begyűjtöttek.

A férfiaknál megismétlődött a tavalyi döntő, azzal a különbséggel, hogy a találkozó végén ezúttal nem Vladimir Radonjić, hanem Nagy Némedi örülhetett a győzelemnek, aki ezt egy maratoni, hétjátszmás csatában harcolta ki. Az elődöntőben a két finalistán kívül még egy nagybecskereki játékos, Nikola Strugarević jutott be, valamint Ivor Katić, aki a Panoniját erősíti. Utóbbihoz kapcsolódik a férfitorna legnagyobb meglepetése is, ugyanis a szabadkai Spartacus asztaliteniszezőjével, Nikša Martinovićtyal az oldalán megnyerték a férfi párosok küzdelmét. A döntőben a Radonjić/Aleksa Gacev kettőst győzték le, az elődöntőben pedig a Nagy Némedi/Ilija Majstorović duó ellen bizonyultak jobbnak.

Női egyéniben a legnagyobb meglepetést a zentai Ivana Vejnović szolgáltatta, aki a negyeddöntőben 4:0-ra nyert az első kiemelt Makszuti Anetta (Novi Sad) ellen. A férfiaknál egyéniben nagybecskereki, a nőknél pedig egyéniben és párosban is újvidéki házidöntőt rendeztek: Truzsinszki Viktória 4:2-re győzött Fenyvesi Anna Zsófia ellen. Truzsinszki női párosban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, mivel a Makszutival alkotott kettősüket senki nem tudta legyőzni, a döntőben a Fenyvesi/Aleksandra Savić párost múlták felül.

Vegyes párosban Nagy Némedi második aranyérmét gyűjtötte be, Fenyvesi pedig az egyéni és a páros ezüstérem mellé a legfényesebb medált is odatehette, miután a döntő ötödik játszmájában 11:9-re győztek a szabadkai Stefan Kostadinović és a Vejnović alkotta kettős ellen, s ezzel megvédték tavalyi első helyüket.

A kétnaposra tervezett országos bajnokság végül egy nap alatt véget ért, mivel a férfiaknál 43, a nőknél pedig 15 benevezés érkezett. Ezzel meg is dőlt a tavalyi negatív rekord, amikor 54 férfi és 22 nő harcolt az érmekért…

Eredmények, férfiak, egyéni, elődöntő: Nagy Némedi Valentin (Banat)–Ivor Katić (Panonija) 4:2, Vladimir Radonjić (Banat)–Nikola Strugarević (Banat) 4:2. Döntő: Nagy Némedi–V. Radonjić 4:3.

Páros, elődöntő: Nikša Martinović/Ivor Katić (Spartacus/Panonija)–Nagy Némedi Valentin/Ilija Majstorović (Banat) 3:1, Vladimir Radonjić/Aleksa Gacev (Banat/Stenes)–Halász Krisztián/Stefan Kostadinović (Spartacus) 3:2. Döntő: Martinović/Katić–Radonjić/Gacev 3:0.

Nők, egyéni, elődöntő: Fenyvesi Anna Zsófia (Novi Sad)–Ivana Vejnović (Zenta) 4:3, Truzsinszki Viktória (Novi Sad)–Izabela Lupulescu (Novi Sad) 4:1. Döntő: Truzsinszki–Fenyvesi 4:2.

Páros, elődöntő: Makszuti Anetta/Truzsinszki Viktória (Novi Sad)–Anelia Lupulescu/Izabela Lupulescu 3:0, Fenyvesi Anna Zsófia/Aleksandra Savić (Novi Sad)–Ivana Vejnović/Tijana Jokić (Zenta/Versec) 3:1. Döntő: Makszuti/Truzsinszki–Fenyvesi/Savić 3:1.

Vegyes páros, elődöntő: Nagy Némedi Valentin/Fenyvesi Anna Zsófia (Banat/Novi Sad)–Ilija Majstorović/Truzsinszki Viktória (Banat/Novi Sad) 3:1, Stefan Kostadinović/Ivana Vejnović (Spartacus/Zenta)–Vladimir Radonjić/Makszuti Anetta (Banat/Novi Sad) 3:0. Döntő: Nagy Némedi/Fenyvesi–Kostadinović/Vejnović 3:2.

Éremtáblázat

Klub

Arany

Ezüst

Bronz

Összesen

Novi Sad

4

3

2

9

Banat

2

2

5

9

Spartacus

1

1

2

4

Panonija

1

 

1

2

Zenta

 

1

2

3

Stenes

 

1

 

1

Unirea

 

 

3

3

Versec

 

 

1

1