2024. július 28., vasárnap
MAGYARKANIZSA

Felsőházban mindkét csapat

Befejeződött a bajnokság őszi idénye az asztaliteniszligákban. A II. férfi asztaliteniszliga északi csoportjában újoncként a Kanizsa csapata a negyedik helyet szerezte meg. A bajnokságban a mérlege 6 győzelem, 3 vereség, 28:14-es szettarány, 15 pont. A Kanizsa játékosai közül egyéniben Sorin Petroj 9, Miloš Vojnović 8, Nagy Némedi Gábor pedig 4 győzelmet aratott, míg párosban Vojnović/Petroj duó 7 győzelemig jutott. A női csapat újoncként a Vajdasági Ligában a harmadik lett, 6 győzelemmel, 2 vereséggel, 25:8-as szettaránnyal, 14 ponttal. A női csapat játékosai közül egyéniben Bimbó Emma 7, Đurđina Kukolj és Bimbó Zsóka 6 győzelmet szerzett, míg párosban Bimbó Emma/Kukolj kettős 6 győzelmet aratott.

A Kanizsa eredményeiről Fejős István szervezőtitkár számolt be:

Az eredményeket mindkét csapatunk újoncként érte el. A férficsapat feljutott a II. ligába, míg a lányok három év kihagyás után indultak újra a Vajdasági Ligában. Szeretném hangsúlyozni, hogy az elért eredményeket a csapatok játékosai sok munkával, kemény edzésekkel és hatalmas lelkesedéssel valósították meg. A klub vezetősége elégedett mindkét csapat eredményével. Mindig nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás tömegesítésére és nevelésére, így továbbra is működik az asztalitenisz-iskola, amelynek munkájában szép számú fiú és lány vesz részt. A klub ettől függetlenül továbbra is várja az utánpótlás-korosztályú gyerekek jelentkezését az iskolába, ahol az első csapat játékosa, Nagy Némedi Gábor szakképzett edző foglalkozik a gyerekekkel. A klub megfelelő játékteremmel rendelkezik, munkájának zavartalan működését az önkormányzat és néhány támogató biztosítja. Ami a tavaszi idényt illeti, mindkét csapatunk célja, hogy megőrizze az ősszel elért helyezését a táblázaton, vagy ha lehetséges, javítson rajta.

A női együttes munkájáról Aleksandar Ivanović csapatvezető beszélt:

A női csapatunk nagyon fiatal játékosokból áll, akiknek ez az első bajnoki szereplésük. A lányok viszont imádják az asztaliteniszt, szeretik a klubot, keményen dolgoznak és edzenek a minél jobb eredmények elérése érdekében. Mivel ez az első bajnoki idényük, nincs még kellő versenytapasztalatuk és néha elég önbizalmuk, de azon munkálkodunk, hogy ezeket a hiányosságokat a minimális szintre csökkentsük.