2024. július 29., hétfő
KÉZILABDA

Vizsgázik a zentai sportcsarnok

Szombaton 17 órakor a december elején átadott zentai sportcsarnokban Szerbia és Magyarország férfiválogatottjai felkészülési mérkőzést játszanak. A belépők iránt nagy volt az érdeklődés, s a szervezőktől származó információk szerint mintegy 1500 jegy már gazdára is talált. Mivel a zentai sportcsarnok mintegy 1700 nézőt képes befogadni, a maradék jegyet szombaton 15 órától árulják majd a helyszínen, továbbra is 400 dinárért. A sportcsarnokban decemberben már rendeztek egy nemzetközi versenyt: a birkózók korosztályos Balkán-bajnokságán minden rendben zajlott, de a sportcsarnok igazából most vizsgázik majd, hiszen a mérkőzést a Szerbiai Rádió és Televízió 2-es csatornája élőben közvetíti.

A szervezők arra kérik a zentaiakat, hogy gyalog közelítsék meg a sportcsarnokot, mert többen jönnek vidékről is, így nehéz lesz parkolóhelyet találni. Az ülőhelyek nincsenek számozva, azokat érkezési sorrendben lehet elfoglalni, így érdemes előbb érkezni a helyszínre.

A két válogatott másnap, vagyis január 10-én, öt nappal a lengyelországi Európa-bajnokság kezdete előtt Kecskeméten is összeméri erejét. A magyarországi találkozó 17.30-kor kezdődik, s az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.

Szerbia a január 15-én kezdődő lengyelországi kontinensbajnokságon az A csoportban szerepel, ahol Franciaország, Macedónia és a házigazda válogatott lesz az ellenfele, míg Magyarország a D jelzésű kvartettben kapott helyet, ahol Dánia, Oroszország és Montenegró ellen kell kiharcolnia a továbbjutást érő első három hely egyikét.