2024. július 16., kedd

Hárman két helyért

A regionális ABA-ligában az utolsó előtti fordulót rendezték meg a hétvégén, bár a menetrend szerinti zárónap után is sor kerül majd négy pótlómeccsre korábbi halasztások miatt, ezeken az élmezőny pontos sorrendje is tisztázódik majd. Abban a tekintetben viszont már néhány nap múlva világos lesz a kép, hogy kik lesznek az utolsó bejutók a nyolccsapatos rájátszásba. Az első hat mezőnye mögött pillanatnyilag a 36-36 pontos Zadar és a Studentski Centar áll bejutóhelyen, míg a Split 35 egységet számlál, így az utolsó, soron következő hétvégi játéknap is tartogat izgalmakat. A hátsóbb zónában is van még nyitott kérdés, vélhetően a čačaki Borac és a Szkopje között dől el, hogy ki esik ki egyenes ágon a másodvonalba, és ki fog selejtezni a bennmaradásért.

ABA-liga, 25. forduló: Studentski Centar–FMP 84:74, Partizan–Igokea 89:74. Az élcsoport: Partizan (–1) 46, Crvena zvezda (–2) 43, Budućnost (–1) 42, Cedevita Olimpija (–2) 39, FMP 38, Mega 37 pont stb.

A podgoricai Studentski Centar az FMP legyőzésével életben tartotta negyeddöntős reményeit (Fotó: Mozzart Sport)

A podgoricai Studentski Centar az FMP legyőzésével életben tartotta negyeddöntős reményeit (Fotó: Mozzart Sport)

NBA

Gobert-t eltiltották

Eltiltották a rájátszásbeli sorsdöntő mérkőzéstől Rudy Gobert-t, a Minnesota Timberwolves francia kosarasát, mert vasárnap megütötte az egyik csapattársát. A New Orleans ellen 113:108-ra megnyert utolsó alapszakaszmeccsen a 216 centis játékos egy időkérés alatt összeszólalkozott Kyle Andersonnal, majd ököllel mellbe vágta őt. A 30 éves légióst kiállították, a liga vezetősége pedig egymeccses eltiltást szabott ki rá. A Wolvest érzékenyen érintheti az ítélet, mivel a rájátszás nyitányán, az úgynevezett playinben a Los Angeles Lakers csarnokában lép pályára egyik legjobbja nélkül. A szerda hajnali összecsapás győztese bekerül a playoffba, a vesztes pedig a playin második körében folytatja, és ha ott is kikap, akkor véget ért a számára a szezon.