2024. július 16., kedd
NBA

Bogdan remek napja, de a Boston túl erős

Két keleti és egy nyugati mérkőzéssel folytatódott a tengerentúli elitliga rájátszása, és ezek közül az a párharc tűnik a legegyértelműbbnek, amelyen szerb játékos is érdekelt. Bogdan Bogdanović – aki Miamiban 14 pontot vállalt az Atlanta diadalmas playinmeccsén – ezúttal is hatékony teljesítményt tett a közösbe, de csapata másodszor is alulmaradt Bostonban, így a Celtics már megnyugtató előnnyel vezet a négy sikerig tartó viadalban. Bogdanović a padról beszállva 4/7-tel triplázott, mezőnyből 7/11-gyel dobott, és összességében 18 ponttal a Hawks harmadik termelője volt Dejounte Murray (29) és Trae Young (24) mögött, de mindez kevésnek bizonyult a csapat szinten sokkal kiegyensúlyozottabb, jobban védekező bostoniak ellen.

Jayson Tatum (29 pont) és társai a lehető leggyorsabban le akarják zárni a Hawks elleni párharcot (Fotó: Beta/AP)

Jayson Tatum (29 pont) és társai a lehető leggyorsabban le akarják zárni a Hawks elleni párharcot (Fotó: Beta/AP)

A legizgalmasabbnak ígérkező keleti csata, a Cleveland–New York egálra áll, miután a Cavaliers Darius Garland (32) vezetésével második hazai meccsét már behúzta. Hasonló státuszú párharc nyugaton a Phoenix–LA Clippers, itt is osztoztak az első két találkozón a felek, a Phoenix sikerében Devin Booker (38) játszotta a főszerepet.

Időközben elkezdték kiosztani az alapszakasz legjobbjainak járó díjakat. Az Év Védője címet Jaren Jackson Jr., a Memphis erőcsatára érdemelte ki, aki meccsenként átlagosan 3 blokkolt dobással és 1 labdaszerzéssel zárta a bajnokság liga részét, és kiemelkedően a legjobb gyűrűvédő munkát tette le az asztalra. A legjobb végjáték-specialista („clutch player”) a Sacramento irányítója, De'Aaron Fox lett, aki jellemzően a leghatékonyabb teljesítményt produkálta olyan körülmények között, amkor a meccsek befejező 2 percében 5 vagy annál kevesebb pont volt a csapatok között.

NBA, playoff, főcsoport-negyeddöntő, kelet: Boston–Atlanta 119:106 (a sorozatban 2:0), Cleveland–New York 107:90 (1:1). Nyugat: Phoenix–LA Clippers 123:109 (1:1). ABA-liga, 26. forduló: Igokea–Studentski Centar 75:74. Az élcsoport: Partizan (–1) 48, Crvena zvezda (–2) 45, Budućnost (–1) 43, Cedevita Olimpija (–1) 42, FMP 40 pont stb.

Nyitókép: Jayson Tatum (29 pont) és társai a lehető leggyorsabban le akarják zárni a Hawks elleni párharcot (Fotó: Beta/AP)