2024. július 16., kedd
NBA

A Phoenix kihasználta Leonard hiányát

Újabb három mérkőzést játszottak le tegnap hajnalban az elitliga rájátszásában, és három eltérő forgatókönyv alakul ki. Brooklynban sokáig úgy tűnt, hogy az átigazolási időszakban felforgatott házigazda képes lesz lopni egy meccset a jóval esélyesebbnek tartott Philadelphiától, de a 76ers végül egy védelmi mestermunkával 11:1-re hozta le a végjátékot, amivel fordított és nyert, elsősorban a 25 pontos Tyrese Maxey-nek köszönhetően. Oaklandben a Golden State nem fázott rá, hogy legjobb védőjét, Draymond Greent eltiltották a meccstől az előzőn bemutatott balhézása miatt, a Warriors a hat triplát, összesen 36 pontot szóró Steph Curry vezetésével az első perctől vezetve verte a Sacramentót, ezzel egy sikerre faragta a hátrányát. Ugyancsak 2:1-es állásnál tart a Phoenix és a Clippers, az első Los angelesi ütközeten ugyanis a Suns visszavette a széria kezdetén elvesztett pályaelőnyét. A hazai csapat részéről már nem csak Paul George, de az ugyancsak térdsérült Kawhi Leonard sem volt ott a keretben, amit ki is használt a vendéggárda, és a vártnál szorosabb találkozón, de bezsebelte az értékes győzelmet. A mérkőzés egy klasszis különmeccset is hozott, a győztesnél Devin Booker 45 pontig, a házigazdánál a sztárok hiányában főszerepbe lépő Norman Powell 42-ig számlált kiemelkedő hatékonysággal (7/12 tripla, 15/23 mezőnyből). A Phoenix részéről Kevin Durant (28), a Clipperséről Russell Westbrook (30-8-12) alkotott még maradandót.

Devin Booker ismét igazolta, hogy a playoffban is klasszis teljesítményre képes (Fotó: Beta/AP)

Devin Booker ismét igazolta, hogy a playoffban is klasszis teljesítményre képes (Fotó: Beta/AP)

Időközben nyilvánosságra hoztak két újabb alapszakasz-díjat. Az év hatodik embere, vagyis a legjobb cserejátékos Malcolm Brogdon, a Boston hátvédje, míg a legjobb edző Mike Brown, a 2006 óta először playoffba jutó Sacramento trénere lett.

NBA, playoff, főcsoport-negyeddöntő, kelet: Brooklyn–Philadelphia 97:102 (a sorozatban 0:3). Nyugat: Golden State–Sacramento 114:97 (1:2), LA Clippers–Phoenix 124:129 (1:2). ABA-liga, pótlás a 23. fordulóból: Mornar–Crvena zvezda 65:87. Az élcsoport (26 forduló után): Partizan (–1) 48, Crvena zvezda (–1) 47, Budućnost (–1) 43, Cedevita Olimpija (–1) 42, FMP 40 pont stb.

Nyitókép: Devin Booker ismét igazolta, hogy a playoffban is klasszis teljesítményre képes (Fotó: Beta/AP)