2024. július 16., kedd

A bajnok felállt!

Mindkét vasárnap este folytatódó playoff-párharcban 2:2-re módosult az állás. Előbb a keleti Indiana–New York negyedik felvonására került sor, itt a Pacers meglovagolta az előző meccs megharcolt diadalának hangulatát, és Tyrese Haliburton (20) vezérletével gázolós sikerrel egalizált a szériában. Ezután a leginkább várt nyugati Minnesota–Denver negyedik meccse volt műsoron, egy igazi lélektani jelentőségű ütközet, ugyanis a Timberwolves két denveri pályalopása után a címvédő egy győzelemre zárkózott fel, és egy újabbal visszavehette pályaelőnyét. A Nuggets bajnokhoz méltó klasszissal állt a feladathoz, és az első negyed végétől folyamatosan vezetett, a sorsdöntő periódusnak az első félidő végjátéka bizonyult, amikor 20 másodperc alatt 8:0-t rohant (49:56-ról 49:64), többek között Jamal Murray félpályán túlról elengedett, dudaszóval behulló kosarával. A meccs kimagasló legjobbja a Minny vezére, Anthony Edwards (44) volt, aki azonban kevés segítséget kapott társaitól, a Denvernél Nikola Jokić (35-7-7) és Murray (19) mellett Aaron Gordon (27-7-6, 11/12 mezőnyből) parádézott.

Közben a draftlottón eldőlt, hogy a csapatok milyen sorrendben választhatnak újoncot a júniusi játékosbörzén. Az első helyet nagy meglepetésre a keleti tizedik Atlanta kapta meg, amely csupán 3% eséllyel pályázott erre. A Hawkst a Washington, a Houston, a San Antonio és a Detroit követi majd. Meg kell jegyezni, hogy az idei börze közel sem olyan erős, mint a francia zseni Victor Wembanyamával fémjelzett tavalyi.

NBA, playoff, főcsoport-elődöntő, kelet: Indiana–New York 121:89 (a sorozatban 2:2). Nyugat: Minnesota–Denver 107:115 (2:2).

 

Nyitókép: Jamal Murray a pálya ezen részéről talált be a túloldali gyűrűbe (Fotó: Beta/AP)