2024. július 16., kedd
NBA

Megmenekültek a Farkasok

Egyelőre várni kell a tengerentúli elitliga nagydöntős párosítására. A Boston után a Dallas is 3:0-s előnyről várta a főcsoportdöntős szériája negyedik mérkőzését, ám míg a Celtics keleten 4:0-val kiütötte az Indianát, addig a Mavericks nem tudta behúzni második hazai ütközetét a Minnesotával szemben, amely 3:1-re szépített – a Timberwolves persze továbbra is csak vajmi kevés eséllyel rendelkezik, tekintve, hogy 0:3-ról még egyetlen gárda sem állt fel korábban egy négy sikerig tartó playoffpárharcban.

A texasi találkozó hasonlóan alakult, mint a sorozat előző három felvonása. Egyik csapat sem tudott érdemben és tartósan ellépni a másiktól, így kiélezett végjátékhoz érkeztek el, ahol a kemény védekezés mellett az egyéni megvillanások és a pontos befejezések döntöttek. Ezúttal az Anthony Edwards (29-10-9) vezette Minnesota volt precízebb a kritikus pillanatokban, a Wolves a hajrában 11:2-es futással vitte dűlőre a meccset (89:90-ről 100:92). A győztesnél a fiatal szupersztár mellett a zárónegyedben lélektanilag is fontos triplákat beszóró Karl-Anthony Towns (25) volt a legeredményesebb, míg a Dallasnál természetesen ismét Luka Dončić (28-15-10) játszotta a főszerepet, Kyrie Irving harmatgyenge dobónapja (16 pont, 6/18 mezőnyből) sokba került a Mavericksnek, és a többiek sem tudtak érdemben hozzátenni a pontterméshez.

A ligához kapcsolódó hír, hogy 71 éves korában elhunyt Bill Walton egykori centerkiválóság, kétszeres bajnok (Portland, 1977 és Boston, 1986), kétszeres All Star-válogatott, a ’77-es döntő és a ’77–’78-as alapszakasz MVP-je, a Hírességek Csarnokának, illetve az NBA 50. és 75. jubileumi örökválogatottjának tagja.
NBA, playoff, főcsoportdöntő, nyugat: Dallas–Minnesota 100:105 (a sorozatban 3:1).

 

Nyitókép: Anthony Edwards a dallasi védők gyűrűjében (Fotó: Beta/AP)