2024. július 16., kedd

Jokić elutazik Párizsba?

Az NBA Boston és Dallas közti nagydöntője csak csütörtökről péntekre virradó éjszaka veszi kezdetét, és a Szuperliga fináléja is csak hétfő este rajtolt el a belgrádi örök riválisok között, de kosárlabdaberkekben így sem volt hiány témából a hétvégén.

Egy ideje ugyanis az a fő kérdés a szerb színtéren, hogy vajon Nikola Jokić, a tavalyi NBA-bajnok Denver szerb centergéniusza ott lesz-e Svetislav Pešić szövetségi kapitány keretében a júliusi–augusztusi párizsi olimpiai tornán. A minap Dejan Bodiroga egykori kiválóság, az Euroliga elnöke szólalt meg az ügyben, mondván, az ő idejében fel sem merült a kérdés, hogy valaki játsszon-e a válogatottban: „A válogatott kiváló eredményt ért el tavaly Jokić nélkül – utalt az ezüstéremre. – Ha játszik, még erősebbek leszünk, de meg kell dicsérni a többieket a vb miatt. A kosárlabdában a csapat a legfontosabb. A mi generációnk számára kiváltság volt viselni a nemzeti válogatott mezét, akkor fel sem tettük a kérdést, hogy játszunk vagy nem. Mára ez megváltozott. Tisztelem mindenkinek az álláspontját, de a szereplés a válogatottban a lehető legszebb dolog” – fejtette ki véleményét a sportvezető.

A napokban egyébként a Roland Garroson szereplő Novak Đoković is szóba hozta a zombori kosarast: „Mint szurkoló és a kosárlabda szerelmese szeretném, ha játszana Párizsban. Sportolóként megérteném a visszalépését, tekintettel az NBA sorozatterhelésére. Ő a csapata vezére, nagy teher és nyomás van rajta. A tavalyihoz képest valamivel több ideje volt pihenni, de most még csak ő és a hozzá legközelebb állók tudják, hogy játszik-e majd az olimpián” – magyarázta a teniszező.