2024. július 16., kedd

Lépéselőnyben a címvédő

Kezdetét vette a szerb Szuperliga két győzelemig tartó döntős sorozata, amelyben a zsinórban nyolcszoros címvédő Crvena zvezda a belgrádi örök riválissal, a Partizannal szemben tervezi megvédeni a trónját. A munka első felvonása jól is sikerült Joannisz Szfairopulosz együttesének, igaz, a mérkőzés késhegyre menő végjátékban ért véget. A meccset a házigazda kezdte jobban, az első negyed hajrájában már 29:19-re is vezetett, de Željko Obradović legénysége hamar megrázta magát, és már minimális előnnyel (52:51) ment el pihenni a nagyszünetben.

A térfélcserét követően kiélezett küzdelem után a Zvezda 11:0-s rohanással (60:62-ről 71:62) komoly előnyre tett szert, amivel egészen a hajráig gazdálkodott, ám a Partizan végül teljesen visszaért a mérkőzésbe (83:83). A hajrában azonban hiányzott a pontosság, 89:88-as hazai előnynél Zach LeDay kétpontosa lejött a gyűrűről, így a Zvezda került előnybe a szériában. A győztesnél Dejan Davidovac (23), a vesztesnél Aleksa Avramović (20) volt a legeredményesebb játékos.

Szuperliga, döntő: Crvena zvezda–Partizan 89:88 (a sorozatban 1:0).

 

Nyitókép: A Zvezda brazil légiósa, Yago 18 pontig és 7 asszisztig számlált, de a negyedik negyed elején lesérült (Fotó: Beta)