2024. október 20., vasárnap

Nikola Jokić: Élveztem, hogy a hazámért játszhattam

A legjobb szerb kosárlabdázó, Nikola Jokić a Denver Nuggets sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy minden játékosnak élnie kell a lehetőséggel, hogy a nemzeti csapatban játsszon, ha erre alkalma nyílik.

A válogatottbeli kötelezettségek és megérdemelt pihenő után Nikola Jokić visszatért Denverbe. A sajtótájékoztatón Jokić egyik első kérdése a Minnesota elleni korai kiesésre vonatkozott az NBA rájátszás második körében, ami lehetővé tette számára, hogy hamarabb csatlakozzon a válogatotthoz. Vajon a sűrű nyár elvett-e valamit tőle?

– Semmit nem vett el, mert igazán élveztem a válogatottban játszani, a barátaimmal játszani, képviselni az országomat, a szülővárosomat, a családomat. Szerintem ez egy nagyszerű élmény, és úgy gondolom, hogy minden játékosnak, akinek erre lehetősége van, ezt ki kell használnia. Ez egy teljesen más verseny. Alapvetően minden meccs fontos. Szerintem ez tényleg, igazán izgalmas – mondta Jokić.

A háromszoros MVP díjazottat arról is kérdezték, hogyan talál motivációt egyik szezonról a másikra.

– Ez nem annyira a motivációról szól, inkább a csapat iránti tiszteletről. Az, hogy élvezem a csapatban való játékot, az az én motivációm – mondta a Joker.

Összehasonlította a Szerbiának nyert olimpiai érmet és a Denverrel szerzett bajnoki gyűrűt.

– Ez hasonló, de mégis más. A válogatottban játszani egyedi érzelmeket és érzéseket hoz. Azokkal a barátokkal játszani, akikkel együtt nőttem fel, és akikkel 13-14 éves korunk óta játszom, most pedig a világ legjobbjai ellen versenyzünk a nemzeti csapatban – magyarázta Jokić, tette közzé a Szerbiai RTS. 

80 éves a Magyar Szó, Magyar Szó Online kiadás

Nyitókép: RTS