2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Második magyar érem

A lett fővárosban zajló felnőttbirkózó-Európa-bajnokság eddigi menetében már megszokhattuk, hogy minden napra jut egy olyan magyar versenyző, aki éremért harcol. Ez tegnap sem volt másként, így az 55 kg-ban a fiatal Galambos Ramóna vívott bronzmeccset, s már a román Simona Pricob elleni párharc első menetében szép előnyt kovácsolt, 4:0-ra vezetett. A második menet elején is kiválóan dolgozott, ismét ellenfele hátára került (6:0), s innen már nem volt túlságosan nagy kétely, ki szerzi meg a medált. Végül technikai fölény lett belőle, és a második magyar érem ezen az Eb-n!

Tegnap még Németh Zsanett (75 kg) és Molnár Bálint (74 kg) lépett fel a magyarok közül, de mindketten kiestek a versenynap kezdeti fázisában.

Bajnokok, szabadfogás, 61 kg: Vlagyimer Hincsegasvili (grúz). 65 kg: Frank Chamizo (olasz). 74 kg: Söner Demitras (török). 97 kg: Anzson Boltukajev (orosz). Nők, 53 kg: Sofia Mattsson (svéd). 55 kg: Irina Ologonova (orosz)… 3. Galambos Ramóna (magyar). 60 kg: Petra Olli (finn). 75 kg: Yasemin Adar (török).