2024. július 29., hétfő
FOCIMIX

Több mint egymilliárdan nézték a vb-döntőt

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kimutatása szerint 3,5 milliárd néző követte a nyári oroszországi világbajnokság mérkőzéseit. A finálét – amelyet a franciák 4:2-re nyertek meg a horvátok ellen – 1,12 milliárdan figyelték legalább egy percig a pénteken közzétett tanulmány szerint. Közülük 516,6 millióan otthoni tévékészülékükön, a többiek különféle digitális platformokon, illetve nyilvános helyeken nézték a meccset. A mérkőzésenkénti átlag 191 millió néző volt, míg négy évvel korábban 187 millióan figyeltek átlagosan a brazíliai vb egy-egy összecsapását.

Areola hosszabbított

Szerződést hosszabbított saját nevelésű kapusával, Alphonse Areolával a PSG. A 25 éves játékos 2023 nyaráig kötelezte el magát. Areola 2006-ban került a PSG-hez, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat, igaz, mielőtt a felnőttek között bemutatkozott, több együttesnél szerepelt kölcsönben. A mostani szezonban nem kisebb vetélytársat kapott, mint az olasz Gianluigi Buffon, ugyanakkor a két kapus felváltva véd a különböző sorozatokban. Areola úgy nyert világbajnoki címet idén nyáron a francia válogatottal, hogy addig egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára a nemzeti csapatban. Az oroszországi torna óta eddig kétszer, a Nemzetek Ligájában Németország és Hollandia ellen kapott lehetőséget.

Özil kölcsönbe kerülhet

Angol sajtóhír szerint az Arsenal kölcsönadná német futballsztárját, az újabban kevés játéklehetőséghez jutó Mesut Özilt. A Times napilap úgy tudja, hogy a világbajnok középpályás továbbra sem tud beférkőzni Unai Emery vezetőedző bizalmába, aki a 22 év után leköszönt Arsène Wengert váltotta májusban a kispadon. Az Ágyúsok ezért szeretnének megszabadulni az állítólag heti 350 ezer fontot kereső futballistától, aki januárban 2021-ig meghosszabbította szerződését a klubbal. A távozás első lépéseként költségcsökkentési okokból az Arsenal januárban szeretné kölcsönbe adni őt. A 30 éves Özil – aki 2013-ban költözött Londonba – a jelenlegi szezonban 26 mérkőzésből csak 11-szer kapott helyet a kezdőcsapatban.