2024. július 19., péntek
U19-ES EB

Olaszország ült a máltai trónra

A máltai korosztályos Európa-bajnokság fináléjában is kitartott Olaszország nagy sorozata, az itáliaiak ugyanis minimális eredménnyel legyőzték Portugáliát, ezzel megnyerték a trófeát.

Az olaszok – akik az utolsó, lengyelek elleni csoportmeccs utolsó pillanatáig izgulhattak a továbbjutásukért – a spanyolok váratlan kiütése után a Hispán-félsziget másik gárdájával hasonló papírforma szerint mérték össze erejüket, a legtöbb szakértő és az irodák egyaránt inkább a portugálok sikerét jósolta.

Ehhez képest az első félidőben nem hogy ellenállt Olaszország, de hasonló mértékű labdabirtoklás mellett jóval veszélyesebben támadt, aminek az eredménye is hamar meglett, Hasa beadását Kayode bólintotta a hálóba (19.). A korai vezetés után fokozatosan megváltozott a játék képe, és a második félidőben már egyértelműen a mielőbbi egalizálásért hajtó portugálok irányították a mérkőzés menetét, miközben az olaszok inkább az ellentámadásokra építettek. Helyzetből akadt mindkét oldalon, de a hálók már nem rezdültek meg.

Nyitókép: Az olasz fiúk a papírformát borítva diadalmaskodtak Máltán (Fotó: khelnow.com