2024. július 19., péntek

Kerkez Angliában?

Hivatalosan meg nem erősített sajtóinformáció szerint a holland AZ Alkmaar magyar válogatott futballistája, Kerkez Milos megállapodott az angol bajnokságban szereplő Bournemouth együttesével. A 19 esztendős balhátvéd klubváltásáról Fabrizio Romano olasz újságíró, szakíró számolt be, hozzátéve: a nyolcszoros válogatott Kerkez ezen a héten esik át az orvosi vizsgálatokon. A Bournemouth 15. helyen zárta a Premier League legutóbbi kiírását.

BUDAPEST ÉRDEKLŐDIK A BL-DÖNTŐ KAPCSÁN

Az UEFA tegnapi közlése szerint Magyarország és Olaszország érdeklődik a Bajnokok Ligája 2026-os és 2027-es döntőjének rendezése iránt. Az UEFA Twitter-oldala csak országokat említ, városokat és stadionokat nem, de Magyarország esetében kizárólag az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Aréna felel meg a BL-döntő követelményeinek. A két kandidáló egyúttal azt is jelentheti, hogy Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy három vagy négy év múlva megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét. Az UEFA arról is beszámolt, hogy a női BL-döntő vendégül látására Németország, Norvégia és Skócia jelentkezett, az Európa-liga döntőjét pedig Németország, Románia, Skócia és Törökország, míg a Konferencia Ligáét Németország, Izrael, Norvégia, Skócia, Svájc és Törökország szeretné megrendezni 2026-ban vagy 2027-ben.

A jövő évi BL-döntőt a londoni Wembley Stadionban, míg a 2025-öst a müncheni Allianz Arénában rendezik.

FRANCIA TINÉDZSER A LIPCSÉBEN

A Leipzig tinédzser védőt igazolt a Paris Saint-Germaintől. A 18 éves El Chadaille Bitshiabu tegnap 2028 júniusáig kötelezte el magát a lipcsei klubhoz, amely médiaértesülések szerint 15 millió eurót fizetett a tehetségért. A korosztályos francia válogatott Bitshiabu már 16 esztendősen bemutatkozott a PSG felnőttegyüttesében, amelyben mostanáig 19 mérkőzésen lépett pályára. „Az egyik legnagyobb reménységű védő Európában, ezért nagyon büszkék vagyunk, hogy a jövőben nálunk futballozik” – mondta a friss szerzeményről Max Eberl sportigazgató. Bitshiabu kifejtette, nemcsak a német csapat kiváló eredményei, hanem a klubnál pallérozódó fiatal futballisták „hihetetlen” fejlődése miatt választotta a Leipziget. A Bundesliga előző idényének bronzérmese már hetedik játékosát igazolta a nyáron.

RONALDO MÁR NEM FOCIZIK EURÓPAI CSAPATBAN

Cristiano Ronaldo kijelentette, hogy már nem fog európai bajnokságban futballozni. „Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy nem térek vissza Európába. Harmincnyolc éves vagyok” – nyilatkozott a szaúdi al-Nasszr portugál sztárja, aki ugyanakkor kritizálta az európai csapatokat: „Az európai labdarúgás sokat veszített minőségéből. Az egyetlen még mindig jól működő bajnokság a Premier League.” Ronaldo üzent nagy vetélytársának, az argentin Lionel Messinek is, aki az észak-amerikai profi ligába (MLS) az Inter Miamihoz szerződött: „A szaúdi bajnokság erősebb, mint az MLS. Most minden futballista ide akar jönni, és egy éven belül még több topjátékos érkezik Szaúd-Arábiába.”

NYOMOZNAK A HERTHA KAPUSA ELLEN

Marius Gersbeck elhagyta a Dárdai Pál által vezetett, a Bundesligából kiesett Hertha ausztriai edzőtáborát, mivel bántalmazásért nyomozást folytatnak ellene a helyi rendőrök. A 28 esztendős kapust egy hónapja szerződtette berlini nevelőegyesülete a szintén másodosztályú Karlsruher együttesétől, de most felfüggesztette a hálóőr játékjogát a nyomozás idejére. A salzburgi rendőrség szerint a Hertha futballistája vitába keveredett Zell am See utcáin egy 22 éves férfival, ami verekedéssé fajult, ezt követően pedig a fiatalabb férfi kórházba került.

Nyitókép: Kerkez Milos a hírek szerint a világ legerősebb ligájában folytatja pályafutását (Fotó: Twitter)