2024. július 19., péntek
KONFERENCIA LIGA-SELEJTEZŐ

A dunaszerdahelyiek sem teszik ki a kirakatba

Akkora égés ugyan nem volt, mint a Fradinál a BL-selejtezőben, de nyilván a DAC sem teszi majd ki a kirakatba a grúziai Gori elleni eredményét, mivel a Tengzi Burjanadze Stadionban 2:0-ra kikaptak és kiestek, mert Dunaszerdahelyen 2:1 volt az eredmény…

Közben a magyar bajnoki ezüstérmes Kecskemétnek a lett Riga, a bronzérmes Debrecennek az örmény Alashkert, a kupagyőztes Zalaegerszegnek pedig a horvát Osijek lesz az ellenfele a selejtezője 2. fordulójában. Azt már szerdán tudni lehetett, hogy az FTC az ír Shamrockkal játszik majd.

Közben az újvidéki Vojvodina is bekapcsolódik a sorozatba, a székvárosiak Cipruson mondják fel a leckét, a Sepsi Szófiában kezd, míg a Kolozsvár a török Adanát fogadja, tehát egyik erdélyi csapatnak sem lesz könnyű. Az első meccseket a következő, a visszavágókat pedig az azutáni héten játsszák.

Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágók, érdekesebb eredmények: Tivat–Alaskert 1:6 (összesítésben 2:7), Reykjavík–Riga 1:0 (1:2), Gori–DAC 2:0 (3:2), Birkirkara–Maribor 1:2 (2:3) RFS–Makedonija 4:1 (5:1), Dinbamo (M)–Željezničar 1:2 (3:4), Dinamo (B)–Tirana 1:2 (2:3), Cosmos–Sutjeska 1:1 (1:2), Sarajevo–Torpedo (K) 1:1 (3:3, büntetőkkel 2:4).

A következő selejtezős kör tegnap ismert érdekesebb párosításai, első kör: Struga–Budućnost, CSZKA (Sz)–Bukarest, Ordabasy–Legia, Bodø–Bohemians, FTC–Shamrock, Djurgården–Luzern, APOEL–Vojvodina, CSZKA (Sz)–Sepsi, Kolozsvár–Adana, Celje–Vitoria, Osijek–Zalaegerszeg, Twnte–Hammarby, Ausztria–Borac, Kecskemét–Riga, Alashkert–Debrecen.

IX. NŐI VB

Kanada büntetőt hagyott ki

Gyakorlatilag meglepetés nélkül zajlott le az Új-Zélandon és Ausztráliában zajló női világbajnokság második versenynapja, hacsak azt nem vesszük annak, hogy az olimpiai bajnok Kanada nem tudta legyűrni Nigériát. Az észak-amerikaiak 68 százalékban birtokolták a labdát, de 16 próbálkozásukból csak 3 tartott a kapura, a 48. percben büntetőjüket nem rúgták be, az afrikaiak meg keményen védekeztek, végül már 10 játékossal.

1. forduló, A csoport: Svájc–Fülöp-szigetek 2:0. B csoport: Nigéria–Kanada 0:0. C csoport: Spanyolország–Costa Rica 3:0.

Nyitókép: A grúzok jobban peregtek a visszavágón (Fotó: DAC)