2024. július 19., péntek
IX. NŐI VB

Spanyol szórás a végén

Nagy hajrát produkált Spanyolország az ausztrál-új-zélandi rendezésű női világbajnokság C csoportjának második fordulójában Zambia ellen, az 5:0-s sikernek köszönhetően pedig jó esélyeket teremtett magának a csoportelsőség megszerzéséhez. A spanyol lányoknak nem kellett izgulniuk a három pont megszerzése miatt, az afrikai ország ellen negyed órára sem volt szükségük a kétgólos előny kialakításához (Abelleira 9., Hermoso 13.). Ezután viszont közel egy órán át nem rezdültek a hálók, aminek a gólarány miatt volt jelentősége, tekintve, hogy a spanyolok a japánokkal küzdenek a csoportelsőségért, az ázsiaiak pedig két meccs után 7:0-val álltak. A hajrára azonban beindult a spanyol helyzetkihasználás, előbb a második félidőre becserélt Redondo Ferrer (69.), majd Hermoso (70.) rámolt be másfél perc alatt egyet-egyet, végül pedig Redondo Ferrer másodszor is feliratkozott. Ez utóbbi találatnak volt igazán nagy jelentősége, hiszen Spanyolország 8:0-ra növelte összesített gólarányát, vagyis egy Japán ellen döntetlen esetén ők lesznek a csoportelsők.

A spanyol lányoknak nem a három pont, csak a gólarány miatt kellett izgulniuk (Fotó: Beta/AP)

A spanyol lányoknak nem a három pont, csak a gólarány miatt kellett izgulniuk (Fotó: Beta/AP)

A csoport másik meccsén Japán Costa Rica ellen Naomoto (25.) és Fudzsimoto (27.) gyors gólváltásával hozta a kötelezőt, így ugyancsak biztosította részvételét a nyolcaddöntőben. A kvartett első helyéről döntő spanyol–japán meccset kedden rendezik.

Eredmények, 2. forduló, C csoport: Japán–Costa Rica 2:0, Spanyolország–Zambia 5:0. A sorrend: Spanyolország és Japán 6, Costa Rica és Zambia 0 pont.

Nyitókép: A spanyol lányoknak nem a három pont, csak a gólarány miatt kellett izgulniuk (Fotó: Beta/AP)