2024. július 19., péntek
IX. NŐI VB

Anglia már a nyolcaddöntőben

Két forduló után megnyugodhat a csoportból való továbbjutást illetően az angol válogatott, amely eddig tökéletes célfocit mutat be az ausztrál–új-zélandi rendezésű női világbajnokságon. Haiti legyőzése után az angol lányok Dánia ellen is hasonló forgatókönyvet követtek, csak most nem vártak fél órát, és már a 6. percben vezetést szereztek, amikor a bal szélen támadó James lőtt a kapuba. A dánok a folytatásban az előzetes erőviszonyoknak megfelelően alárendelt szerepet játszottak, de harciasan mentek előre, illetve állták a sarat védelemben, így az angolok az utolsó sípszóig nem lazíthattak. Változás azonban nem történt a kijelzőn, Anglia két meccsből hat szerzett ponttal biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben.

A dán lányok a korai kapituláció után keményen küzdöttek a pontszerzésért (Fotó: Beta/AP)

A dán lányok a korai kapituláció után keményen küzdöttek a pontszerzésért (Fotó: Beta/AP)

Kína Zsang közvetlen piros lapja miatt a 29. perctől emberhátrányban játszott Haiti ellen, de így is bezsebelte a pontokat, miután a 73. percben Vang értékesített egy büntetőt. A G csoportban Argentína és a Dél-afrikai Köztársaság is életben tartotta továbbjutási reményeit, bár a döntetlennel inkább a dél-amerikaiak lehetnek elégedettek, akik a 74. percig kétgólos hátrányban voltak.

Eredmények, 2. forduló, D csoport: Anglia–Dánia 1:0, Kína–Haiti 1:0. A sorrend: Anglia 6, Kína és Dánia 3, Haiti 0 pont. G csoport: Argentína–Dél-afrikai Köztársaság 2:2. A sorrend: Svédország (–1) és Olaszország (–1) 3, Dél-Afrikai Köztársaság és Argentína 1 pont.

Nyitókép: A dán lányok a korai kapituláció után keményen küzdöttek a pontszerzésért (Fotó: Beta/AP)