2024. július 19., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Rajtolt az NB I.

Megkezdődött a magyar NB I. 2023/2024-es idénye, a nyitófordulóban az Újpest–Fehérvár találkozót övezte a legnagyobb érdeklődés. A lilák az első húsz percben gyors támadásaikkal vendégeiket a kapujuk elé szegezték. A hazai támadássorozat eredménnyel is párosult, hiszen Ljujić gyorsan vezetést szerzett csapatának. A 34. percben a játékvezető igencsak vitatható módon kiállította az újpesti Csobothot, de a vendéglátó lendületét ez sem törte meg, sőt Mack a félidő vége előtt megduplázta csapata előnyét. A szünet után Katona gyorsan szépíteni tudott, és a folytatásban a Fehérvár emberelőnyben átvette a játék irányítását. Bár a vendégek többször is eljutottak az újpesti kapuig, hatalmas helyzeteket nem tudtak kidolgozni, így végül a hazaiak önfeláldozó védekezésüknek köszönhetően megnyerték a találkozót.

Nem igazán találta az élvonal ritmusát a Diósgyőr a Puskás Akadémia elleni találkozó első fél órájában. Mint végül kiderült, a kezdeti megilletődöttség sokba került a miskolci csapatnak, hiszen a felcsútiak Slagveer korai találatával három ponthoz jutottak. A második játékrészben ugyan a Diósgyőr mindent megtett az egyenlítésért, ám a Puskás Akadémia rutinos játékosai megőrizték minimális előnyüket.

Az idény nyitótalálkozóján az MTK a Paksot fogadta. Az első félidő alacsony színvonalú játékát követően a folytatásban valamelyest felgyorsultak az események. Németh közvetlenül a szünet után előnyhöz juttatta a kék-fehéreket, ám a tolnaiak legendája, Böde a hazai védelem hibasorozatát kihasználva kiegyenlített. A találkozó utolsó harmadában a vendégek voltak aktívabbak, ám nem tudták megszerezni a győztes találatot, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

Az MTK egy döntetlennel tért vissza a magyar élvonalba (Fotó: MTI)

Az MTK egy döntetlennel tért vissza a magyar élvonalba (Fotó: MTI)

Az 1. forduló: Újpest–Fehérvár 2:1 (Ljujić 12., Mack 42., illetve Katona 47.), Diósgyőr–Puskás Akadémia 0:1 (Slagveer 8.), MTK–Paks 1:1 (Németh 49., illetve Böde 65.).

A következő forduló (augusztus 4-én, 5-én, 6-án és 7-én): Puskás Akadémia–Újpest, Mezőkövesd–Diósgyőr, Fehérvár–Ferencváros, Zalaegerszeg–MTK, Kecskemét–Kisvárda.

Nyitókép: Az MTK egy döntetlennel tért vissza a magyar élvonalba (Fotó: MTI)