2024. július 19., péntek
IX. NŐI VB

A címvédő a végéig aggódhatott!

Az utolsó pillanatig hajszálon függött a címvédő és toronymagas favorit Egyesült Államok nyolcaddöntős szereplése az ausztrál–új-zélandi rendezésű női világbajnokságon. Az USA lányai egyáltalán nem tudtak a portugálok fölé nőni a mezőnyjáték terén, és bár sorra dolgozták ki a helyzeteket, ezek közül egyet sem váltottak gólra. Ez azt is jelentette, hogy a félszigetieket az utolsó sípszóig egyetlen találat választotta el a bravúrtól, hogy győzelmükkel egyben kiejtsék a nagy riválist, mivel azonban ők is gólképtelenek maradtak, a döntetlen az amerikaiak továbbjutását jelentette, de csak a kvartett második helyén.

Az amerikai lányok a vártnál sokkal jobban megszenvedtek Portugália ellen (Fotó: Beta/AP)

Az amerikai lányok a vártnál sokkal jobban megszenvedtek Portugália ellen (Fotó: Beta/AP)

Nem történtek ilyen izgalmak a D csoportban, ahol a papírforma szerint Anglia és Dánia lépett tovább, előbbi Nigériával, utóbbi a társházigazda Ausztráliával mérkőzik majd a nyolcaddöntőben.

Eredmények, 3. forduló, D csoport: Dánia–Haiti 2:0, Anglia–Kína 6:1. A csoport végeredménye: Anglia 9, Dánia 6, Kína 3, Haiti 0 pont. E csoport: Portugália–Egyesült Államok 0:0, Hollandia–Vietnám 7:0. A csoport végeredménye: Hollandia 7, Egyesült Államok 5, Portugália 4, Vietnám 0 pont. A nyolcaddöntőben (augusztus 7.): Ausztrália–Dánia, Anglia–Nigéria.

Nyitókép: Az amerikai lányok a vártnál sokkal jobban megszenvedtek Portugália ellen (Fotó: Beta/AP)