2024. augusztus 5., hétfő
LABDARÚGÁS

Dárdai (egyelőre) kihagyta Nikolićot a válogatottból

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott új, megbízott szövetségi kapitánya kihirdette első keretét.

Az idei tétmérkőzésekre kinevezett szövetségi kapitány 29 játékosnak küldött meghívót (egy harmincadik labdarúgót a hétvégi fordulót követően nevez meg), köztük a hosszabb kihagyás után a keretbe visszatérő Király Gábornak, Megyeri Balázsnak, Pintér Ádámnak és Szalai Ádámnak – írja az mlsz.hu. A kapitány a 29-es keretbe nem nevezte Nemanja Nikolićot, aki a magyar bajnokság első nyolc fordulójában minden mérkőzésen legalább egyszer eredményes volt. A székesfehérvári Videoton zentai csatára tíz góljával meggyőző fölénnyel vezeti a góllövőlistát. A csatársorban a már említett Szalai mellett Futács Gergő (Mersin İdmanyurdu SK) kapott még helyet, valamint a két győri: a nyolc forduló alatt Rudolf Gergely öt, Priskin Tamás két gólt lőtt az ETO színeiben.

A magyar válogatott kerete, kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Megyeri Balázs (Olympiakosz).

Védők: Varga József (DVSC-Teva), Simon Krisztián (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC)

Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (DVTK), Tamás Krisztián (Varese), Forró Gyula (Újpest FC).

Középpályások: Pintér Ádám (Levadiakosz), Elek Ákos (DVTK), Nagy Dominik (Ferencváros), Kalmár Zsolt (Red Bull Salzburg), Tőzsér Dániel (Watford), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznań), Varga Roland (Győri ETO), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Stieber Zoltán (Hamburg), Varga Szabolcs (Heerenveen), Pölöskei Zsolt (MTK Budapest).

Támadók: Szalai Ádám (Hoffenheim), Futács Márkó (Mersin İdmanyurdu SK), Rudolf Gergely (Győri ETO), Priskin Tamás (Győri ETO).

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Szabics Imre lesz a másodedző, Andrusch József a kapusedző, Sallói István megfigyelő, míg Nyilasi Tibor stábtagként segíti Dárdai munkáját.

„Nem az eszemre hallgattam, amikor elvállaltam az állást, de rengeteg támogatást kaptam. Régóta Németországban élek, épp ezt a német habitust szeretném belevinni a válogatottba, ezt a pluszt tudom adni a nemzeti csapatnak. Az a bajom az NB I-es játékosokkal, hogy nem bizonyítottak erősebb bajnokságban. Kerüljenek ki külföldre, bizonyítsanak. Amikor összehívjuk a 30 fős keretet, a stábomnak a feladata, hogy felkészítse a romániai mérkőzésre. Akiben nem bíznak, elbizonytalanodik, a felkészülés időszaka alatt meg kell látnunk, ki azok, akik alkalmasak a feladatra. Vezérek kellenek. A magyar válogatottnak Dzsudzsák Balázs a vezére, kérek mindenkit, ne bántsák, vigyázzunk rá, mert ő a zseni jelenleg a válogatottban. Vele tarthatjuk meg az esélyt arra, hogy megszerezzük a csoport harmadik helyét – mondta Dárdai, aki így folytatta:

Huszti Szabolcs leszakadt, ha Egervári Sándor nem tudta meggyőzni, nekem sem fog sikerülni. Ám itt van helyette Stieber Zoltán. Gera Zoltán nem a jövő embere, beszéltem vele, meg is hívom, mert bár már nem zseni, ő is vezéregyéniség. Ebben a szerepben Király Gábort, Juhász Rolandot és Szalai Ádámot tudom még elképzelni. Ha valaki rajtuk kívül mást is tud mutatni, szívesen veszem az ötleteket.