2024. augusztus 5., hétfő
LABDARÚGÁS

„Meg kellene érteni a helyzet komolyságát”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn kiszabott büntetése után a belgrádi Partizan Labdarúgóklub elnöke, Dragan Đurić felszólította az egyesület szurkolóit, hogy értsék meg a helyzet súlyosságát és azt is, hogy milyen következményekkel járhat egy újabb incidens az Európa-ligában.

Az UEFA hétfőn 40 ezer euró befizetésére kötelezte a belgrádi klubot, amelynek a soron következő, vagyis a török Beşiktaş elleni találkozón nem nyithatja meg a szurkolói előtt a déli lelátó egy részét.

„Ha még egyszer egy hasonló eset történik, akkor könnyen megeshet, hogy három mérkőzést majd másik stadionban kell játszanunk. A helyzet komoly és ezt meg kell értenünk: az UEFA figyelemmel követi majd a következő mérkőzéseket is, s a legközelebbi büntetést sokkal súlyosabb is lehet” – mondta Đurić, aki hozzátette: „a büntetés olyan, amilyen, sokat kel fizetnünk és 1500 férőhellyel csökkentenünk kell a déli lelátó kapacitását. Nem lehetek elégedett a döntéssel, hiszen a déli lelátón mindig telt ház van”.

Az UEFA azért büntette meg a Partizant, mert a klub szurkolói a Tottenham elleni európa-ligás találkozón antiszemita feliratot tartalmazó transzparenst feszítettek ki a déli lelátón.