2024. július 21., vasárnap
MAGYAR LABDARÚGÁS

Csonka forduló

A Ferencváros és a Fehérvár nemzetközi kupamérkőzései folytán a hétvégén csak négy mérkőzést rendeznek meg. Az állami ünnep miatt szombaton nem lesznek bajnokiak, így rendhagyó módon még hétfő estére is jut egy találkozó. A Fradi és a Vidi hiányában is találhatunk izgalmasak ígérkező összecsapásokat. Ilyen a vasárnap esti Vasas–Honvéd főváros rangadó, amely bő tíz évvel ezelőtt éremcsatának számított volna. Ezúttal viszont az a tét, hogy mely csapat szerzi meg az első győzelmét. Megjegyzendő a hétvégén már mindkét csapat közel járt a sikerhez, hiszen a Vasas a Debrecen, a Honvéd pedig a Paks ellen került előnybe, ám emberhátrányban mindkét csapatnak meg kellett elégednie az egy ponttal.

A Mezőkövesd–Debrecen keleti rangadó résztvevő még szintén nyeretlenek. A rossz rajt hatására mindkét csapat új támadókat keres, a Debrecen az izraeli Hapoeltól leigazolta a 20 éves nigériai Peter Olawalét, aki tagja hazája U20-as válogatottjának. Kérdés, a fiatal afrikai csatár mekkora lendületet tud adni a hajdúsági csapatnak. A Mezőkövesd előrehaladott tárgyalásokat folytat George Ganeaval, a román Farul 23 éves játékosával, aki megfordult már a francia Angersben is. A Debrecenhez köthető hír még, miszerint a nemzeti válogatottban eddig 108 alkalommal szereplő Dzsudzsák Balázs hivatalosan novemberben búcsúzhat a nemzeti tizenegytől. A magyar válogatott ugyanis a katari világbajnokság előtt két felkészülési meccset játszik, s ezeken a tervek szerint Dzsudzsák is pályára lép. Így egyedüli csúcstartó lehet a válogatott mérkőzések számát tekintve, jelenleg ugyanis Király Gáborral osztozik az első helyen, Váratlanul jól kezdte az idényt a másodvonalból feljutott Kecskemét, amelyre komoly erőpróba vár, hiszen Felcsúton kell(ene) megőriznie veretlenségét.

A hétvége programja, péntek: Puskás Akadémia–Kecskemét (20 óra). Vasárnap: Zalaegerszeg–Kisvárda (17.55), Vasas–Honvéd (20). Hétfő: Mezőkövesd–Debrecen (20).