2024. augusztus 7., szerda

Bajnok a Champions!

A szabadkai Champions Futsalklub 1998–2001-es korosztálya 14 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel, 42 ponttal az első helyen végzett a szabadkai községi liga nagypályás bajnokságán. Az utolsó fordulóban a csapat ugyan vereséget szenvedett a bajmoki Radnički csapatától, de a bajnoki cím ezen a mérkőzésen már nem forgott veszélyben. Csizmár Zsolt, a bajnokcsapat edzője elmondta, hogy a bajnoki rajt előtt nem számítottak ekkora sikerre, hiszen az együttes futsalcsapat lévén egyetlen alkalommal sem edzett nagypályán, így ez még inkább növeli az elért siker értékét.

– Az utolsó mérkőzés miatt kicsit keserű a szám íze, de a gyerekeket is meg kell érteni, hiszen ők szeptembertől kezdve emberfeletti teljesítményt nyújtottak. A mai meccsen közbeszólt a fáradtság, és valószínűleg kis motivációhiány is fellépett, hiszen két fordulóval a bajnokság vége előtt már behozhatatlan előnyre tettünk szert. Legnagyobb ellenfeleinknek a szabadkai Zrinjski 1932 és a bajmoki Radnički bizonyultak, egymás közötti meccseink igazi rangadóknak bizonyultak. A csapat nyolcvan százaléka együtt marad a következő idényre is, legtöbb játékosom 1999-es születésű, de próbálgattam már a 2000-es korosztályt is beépíteni a csapatba, jövőre pedig több 2001-es születésű játékos kap majd alkalmat. Célunk a bajnoki cím megvédése, ami biztos nehezebb lesz, hiszen szeptembertől nem kilenc, hanem tizenkét együttes jelezte részvételi szándékát. Hamarosan tíznapos szünetet kapnak a fiúk, majd elkezdjük a felkészülést a következő idényre. Hazai mérkőzéseinket továbbra is Békován játsszuk, nagyon jó együttműködést sikerült kialakítanunk velük, így nem szeretnénk helyet változtatni – mondta Csizmár.

Darko Antunović, a csapat kapusa egész évben jó teljesítményt nyújtott, több alkalommal is bravúrokkal mentette meg csapatát a góltól.

– Rengeteg jó meccset játszottunk, volt néhány gyenge pillanat is, de összességében jól játszottuk le az egész bajnokságot, s elégedett vagyok az egész csapat teljesítményével. A bajnoki rajt előtt nem számítottam az első helyre, nem voltak különösebb elvárásaim, hiszen mi futsalt edzünk, nem nagypályás labdarúgást. Ha valaki azt mondta volna, hogy márpedig bajnokok leszünk, nem hittem volna el – mondta a Darko.

Hajdú Csongor az egyik gólfelelős szerepét töltötte be a csapatban. A feladatot kitűnően elvégezte, hiszen 13 alkalommal talált be a soros ellenfél kapujába.

– A siker mögött rengeteg munka van, edzőnk kitűnően felkészített bennünket, mi pedig összetartottunk, és végig küzdöttünk egymásért. A bajnokság elején úgy gondoltuk, jó, ha nyerünk néhány meccset, hiszen először játszottunk nagypályán. Végül azonban hatalmas örömünkre sikerült megnyernünk a bajnokságot. A legkiélezettebb meccseket a Zrinjski 1932 csapata ellen vívtuk, de mindkétszer (1:0 és 3:0) legyőztük őket – értékelt Csongor.

A csapat a bajnoki cím mellett még egy elismerést begyűjtött, ugyanis a liga gólkirálya a Champions tagja, Dobó Alex lett 28 találattal.