2024. augusztus 7., szerda
ZOMBOR

A cél teljesült

A második ligás Radnički kiharcolta a bennmaradást

A zombori Radnički labdarúgó csapata szánalmasan szerepelt az őszi idényben, mivel csak a 14. helyet szerezte meg a második ligában, ugyanis 16 ponttal vonult a csapat téli pihenőre, vagyis kieső helyen várta a tavaszt. A téli átigazolási időszak utolsó napján új vezetőség került a Radnički élére. Dr. Zoran Parčetić lett az elnök, vele beszélgettünk a tavaszi idényről.

Mit „örökölt” az előző vezetéstől?

– Megmaradtak az adósságok és a furcsa módon történő folyamatok a tevékenységben. Amikor a költségvetés igencsak lecsökkent a korábbiakhoz képest, mi felfrissítettük a vezetőséget, meghatároztuk a munka irányvonalát. A problémák azonnal felszínre kerültek, az egyesületet több mint tíz játékos elhagyta. Fel kellett hagyni a labdarúgók vidékről való szerződtetésével, és a saját erőnkre támaszkodni. Az új vezetőkkel új módon kezdtük a munkát. A vezető edző Saša Spasojčević lett, míg segítőtársa Milenko Turkić. Ezek a szakemberek átvették az ifjúsági iskola irányítását is.

Hogyan értékeli a tavaszi idényt?

– A tavaszi rajtot félve vártuk, mivel a sorsolás nehéznek ígérkezett. És az alapcél, a bennmaradás sokak számára megvalósíthatatlannak tűnt. A tiszta véletlennek köszönhetően három új név került a látókörbe, vagyis hozzánk: Romić, Bošković és Šarenac. Romić igazi csatár, aki a tavasz folyamán elért gólok 80%-át szerezte. Bošković kiváló irányító, aki valószínűleg magasabb versenyfokozatban lévő csapatban folytatja pályafutását. Šarenac kimondottan kellemes meglepetést okozott védőként. Néhány fiatal játékost is sikerült beépíteni a csapatba, melyek között még kadét korúak is akadnak. Reméljük, ezek fiatalok alkotják majd a csapat gerincét a következő pontvadászatban.

A Radnički a tavasz folyamán 31 pontot szerzett, mégpedig úgy, hogy 7 mérkőzésen volt vendéglátó és 8 összecsapáson vendég. Ezt összehasonlítva az őszi teljesítménnyel, amely mindössze 16 pont volt, elképesztő a különbség. Az edzők a munkát kitűnően végezték, hiszen megvalósították, amit mindannyian reméltünk. Ki kell hangsúlyoznom azonban, hogy a tavasz folyamán a szerencse is igencsak pártfogásba vett bennünket, de a régi mondás szerint a bátrakat segíti.

Újabb rázós periódus, az átigazolási időszak következik.

– Meg kell határoznunk, melyik úton haladunk, reálisan értékeljük csapatunk minőségét, és a rendelkezésünkre álló anyagiakat. Több Zomborból eligazolt játékos jönne vissza hozzánk, remélhetőleg erősebbek leszünk, mint az elmúlt versenyévadban. Nem kell túlzásba vinni az erősítéseket, hanem a mi fiataljainkból minőségi játékosokat formálni – biztosított efelől Dr. Parčetić.