2024. augusztus 7., szerda
SZERBIA

Sá Pinto lemondott

A belgrádi tájékoztatási eszközök szerdán közölték, hogy Ricardo Sá Pinto benyújtotta lemondását, így már nem ő a Crvena zvezda csapatának az edzője. A portugál edző a hétfőn kezdődött felkészülésen azt mondta, nem elégedett a klub vezetőségének a munkájával, így döntésére, hogy elhagyja a belgrádi együttest, számítani lehetett.

Egyelőre nem tudni, hogy Zoran Stojadinović, a klub sportigazgatója is távozik-e a fővárosi piros-fehérektől, ugyanis az ő ajánlására szerződtették Sá Pintót. A portugál trénert március 18-án nevezték ki a C. zvezda edzőjének: a csapat sorozatban nyolc mérkőzést nyert meg, s esélye volt a bajnoki cím megszerzésére, azonban a városi örökrangadón a Partizan nyert, s a bajnokság végére a Crvena zvezda teljesen kifulladt, s a fekete-fehérek végül 11 pont előnnyel nyerték meg a Szuperligát.

Stojković Törökországban

Hivatalossá vált, hogy Vladimir Stojković elhagyja a Partizant és a török Konyasporban folytatja pályafutását. A szerb válogatott kapusának legkésőbb a hét végéig kell megérkeznie Konyába, s amennyiben az orvosi vizsgálat során minden rendben lesz, úgy még ezen a héten aláírja két évre szóló szerződését. Mivel Stojkovićnak már csak hat hónapra szóló szerződése volt a Partizannal, a Konyaspornak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által előírt, 500 ezer eurós kártérítési díjat kell fizetnie a belgrádi klubnak.