2024. augusztus 7., szerda

Spartacus: Megkezdődött a felkészülés

A Spartacus Zlatibor Voda labdarúgócsapata csütörtök délután megkezdte a felkészülést a szuperligás küzdelmekre. Petar Kurćubić vezetőedző újabb két évre meghosszabbította szerződését, ismertette a játékosokkal a felkészülés menetét, majd sok szerencsét kívánva megkezdődött a munka. Az első edzésen megjelentek a klub leghűségesebb szurkolói, a Blue Marines szurkolócsoport tagjai, akik a szurkolói dalokkal biztatták kedvenceiket.

Az első edzésről igazoltan hiányoztak azok a labdarúgók, akik esetében átigazolás várható, viszont az első csapat munkájába bekapcsoltak néhány, tavasszal a Palics színeiben szerepelt futballistát. A játékoskeret tekintetében még sok a kérdőjel: Branimir Aleksić kapus iránt leginkább a görög PAOK érdeklődik, de a válogatott hálóőrnek máshonnan is vannak ajánlatai, Đorđe Despotović iránt is külföldről érdeklődnek, de még egyikük sem hagyta el a klubot. Eddig hárman távoztak a Kék Galamboktól: Aleksandar Kovačević visszatért a Crvena zvezda csapatába – helyette Nikola Karaklajić érkezett a piros-fehérektől –, Nikola Stijaković kapus és Nemanja Čović csatár pedig szabadon távozhat a Spartacusból. Az érkezők száma attól függ, hogy kik hagyják el a csapatot, eddig Milan Jovanić mellett még egy cerberust, a Čukarički, a Jagodina, a Vojvodina, a Rad és a Teleoptik egykori hálóőrét, Budimir Janoševićet igazolták le a kék-fehérek.

A felkészülés során a Spartacus az első barátságos mérkőzést július 7-én játssza, máig ismeretlen ellenfél ellen, 13-án Kecskeméten vendégszerepelnek, majd tizenkét napos zlatibori edzőtáborba utaznak, ahol négy felkészülési mérkőzés szerepel a programban. Július 17-én az užicei Jedinstvo Putevi, 21-én a lučani Mladost, 24-én a kragujevaci Radnički 1923, három nappal később pedig a Metalac (Gornji Milanovac) lesz a szabadkaiak ellenfele. A bajnoki főpróbát augusztus 3-án tartják, még ismeretlen ellenfél ellen, augusztus 10-én pedig a Szuperliga 1. fordulójában, akárcsak tavaly, idén is Užicéra, a Sloboda csapatához utazik a Spartacus. A közönség először augusztus 17-én láthatja hazai pályán a csapatot, amikor az OFK Beograd érkezik a városi stadionba.