2024. augusztus 7., szerda

Mihajlović: „Legyen Piksi az utódom!”

Dragan Stojković – Piksi, az egykori kiváló középpályás a múlt héten interjút adott a Tanjugnak, amelyben többek között arról is beszélt, hogy csalódott a szerb válogatottnak a világbajnoki selejtezősorozatban elért eredményei miatt. „Nagy a csalódottság bennem, főként mivel a vb-t a futball országában, Brazíliában játsszák majd. Kihívás kijutni oda, de nekünk nem fog sikerülni. Ezt a felelősöknek kell kivizsgálniuk, meghagyom nekik a kommentárokat erre a kérdéskörre” – hangzott el többek között az interjúban.

Habár a megnyilatkozás nem túl durva, és nem is lett néven nevezve benne, Siniša Mihajlović szövetségi kapitány, Piksi egykori válogatott csapattársa a Sport című napilapnak elismerte, hogy nagyon mérges: „Piksi elmondhatta volna mindezt nekem személyesen, a szemembe, és nem az újságoknak… Két különböző mesével állt elő: az egyiket nekem mondta nemrég Ópázován, a másikkal pedig az újságíróknak adott nyilatkozatában találkoztam. Ha egy napon ismét találkozunk, tisztáznunk kell, hogy hogyan változtatta meg ilyen gyorsan a véleményét.”

A kapitány ismét kijelentette, hogy a selejtezősorozat végeztével elhagyja a válogatott kispadját. Arra a kérdésre, hogy ki lenne a megfelelő utódja, úgy felelt, hogy nem gondolkozott még rajta. „Meglátjuk, mi lesz… Itt van, legyen Piksi az utód!”

Mihajlović elárulta, hogy a válogatott az augusztusi FIFA-terminusban barátságos mérkőzést fog játszani, legnagyobb valószínűség szerint valamelyik dél-amerikai együttes (talán Kolumbia vagy Ecuador) ellen, a házigazda pedig Belgrád vagy Újvidék lesz.