2024. augusztus 7., szerda

A ligaválogatott győzelme

Tóthfalu: Olimpia–Ligaválogatott 1:2 (1:1)

Tóthfalusi pálya, 100 néző, vezette: Krušić (Magyarkanizsa). Góllövők: Soós a 15., illetve T. Dabevski a 31., Vólenter a 78. percben.

Olimpia: Gecső, Kollár, Rúzsa, Szabó, Veselinov, Teslić, id. Csanádi, ifj. Csanádi, Tóth, Soós, Fehér. Játszottak még: Koszorús, Triznya, Kolić, Andruskó, Mačkaški, Hatala, Lőrinc.

Ligaválogatott: Nedeljkov, Lengyel, Ivić, Huszák J., Szabó, Brzak, Domonkos, Neđić, T. Dabevski, Radanov, Maluckov. Játszottak még: Mihók, Huszák I., R. Dabevski, Zrim, Dragoljević, Trenka, Vólenter.

Az időjárás nem volt kegyes a csapatokhoz, a találkozó ugyanis hatalmas esőben kezdődött el, így a mérkőzés előttre tervezett kisebb ünnepséget csak a szünetben tudták megtartani, amikor a hazaiak csapatkapitánya, Teslić Igor átvehette a bajnoki címért járó serleget, a 18 gólig jutó Toma Dabevski (Graničar) a gólkirályi címért kapott kisebb ajándékot, a majdányi Tromeđát képviselő Domonkos Zsolt pedig a legsportszerűbb csapatnak járó ajándékot vehette át.

Az összecsapást a hazaiak kezdték jobban, egy bal oldali szöglet után Veselinov húzta vissza a labdát a kapu elé, a jó ütemben érkező Soós pedig közelről a hálóba kotorta. A jó teljesítményt nyújtó ligaválogatott félórai játék után egyenlített, a T. Dabevski buktatásáért megítélt büntetőt a sértett váltotta gólra. A 2. félidőben már jóval kevesebb esemény történt a pályán, a hajrában egy remek kiugratás után Vólenter találta magát szembe a hazaiak kapusával, és az oromiak gólzsákja nem is tévedett, megszerezve így a ligaválogatott számára a győzelmet jelentő találatot.